2012.01.30. 19:20 Lázár Márta
Kis vidéki, környezetbarát

01.jpg

Ez a kis vidéki házikó attól környezetbarát, hogy felújításkor olyan felületeket alakítottak ki, és még olyanabb nyílászárókat használtak, amik a nap melegét, fényét a tér javára fordítják, a festékek mind bőrbarátok, minden sk. készült, csupa guberált és újra felhasznált, felújított, vagy barátoktól kapott holmi, régi, megbecsült /vagy éppen mások által megvetett/ textíliák, stb.

Az összhatás valahogy mégis modern, sikkes, (a szegecselt puffok/pakolók azonnal jöhetnének hozzám) a színek frissek, zamatosak, sok-sok fehér, almazöld, rózsaszín, türkiz… Hogy a környezetbarát fogalma mit fed, azt a wiki is jól megmondja:

Környezetbarát az a termék, szolgáltatás (...), szokás, valamint épület, ami minimális hatással van a környezetre, s a lehető legkisebb mértékben károsítja vagy szennyezi.

Nagyszüleink háza még így épült, világuk, viselkedésrendszerük, életsílusuk, sőt, szerintem kommunikációjuk is környezetbarát volt. Egyáltalán nem könnyű nap mint nap az az életforma, de ha van lehetőségünk átélni pár napig, hétig, hogy milyen érzés kútból húzott vízzel mosakodni, abból főzni, tüzet rakni, stb., stb., - elementáris élményben lehet részünk.

Ami a feng shui hozzá állását illeti, mottója alapján - ég-föld-ember egysége – mindig is arra törekedett, hogy a lehető legbarátibb házat segítsen létre hozni, amiben a környezet és az ember, valamint az ég összhangja megvalósul.

Ez a kuckó szerintem épp olyan, amiben egy modern embernek is jól esik egy hetet gondtalanul eltölteni. Vagy kettőt? Hármat?

Képek

1. A párnahuzatok régi terítőkből készültek, az aranyozott képkeretek a sikkes hangulathoz adnak hozzá. Az a kis türkiz ládikó, na az a szívem fájdítója!

02.jpg

2. Szépségek egy keskeny konzolasztalon.

03.jpg

3. Tökéletesen összeillő színek: a harmónia és a derűs hangulat titka. 

04.jpg

4. Sehol egy műanyag, annál több üveg, pamut, lenvászon. Gyűjtemény régi üvegcsékből, modern mozaikcsempén.

05.jpg

5. Bádogasztal, ez igazán nem túl gyakori!  Mellette guberált székek, és egy régi, zsákvászon terítő. 

06.jpg

6. Ezek azok a bizonyos hőszabályozó ablakok. A szegecselt lerakók szívem titkos vágyai. 

08.jpg

7. Tükör az üveg helyett: fényt tükröz, és eltakarja a szekrény tartalmát.

09.jpg

8. Spalettás munkasarok, felújított kellékekkel (asztal, rendszerező, székek, lámpaernyő)..

010.jpg

9. A környezetbarát parafatábla... 

011.jpg

10. Takaros kis konyha.

012.jpg

11. Tető alatti tárolás - maximális térkihasználás.

013.jpg

12. Stencillel készült falminta, régi /vintage textíliák. Ezt az ágy elhelyezést a klasszikus feng shui nem favorizálja.

014.jpg015.jpg016.jpg

15. Cserép kancsók, élénk színekben.

017.jpg

16. Megint újra felhasznált tükrök, üveg helyett. 

018.jpg

17. Tolóajtók, francia jelleg.

019.jpg

Képek forrása: Country Home 

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :) 

2012.01.30. 19:20

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása