2012.08.14. 00:52 Lázár Márta
Citromos cukkinikenyér

v1.jpg

Először a képet láttam meg, és azonnal éreztem a vonzalmat. Miután elolvastam, hogy mi ez, már meglehetősen bizarrul hangzott, de ha jól bele gondolok, mért is ne? Tojásmentes verzióban nem találtam receptet, viszont rozmaringosat igen, sőt, csokisat is :) 

Hozzávalók
25 dkg cukkini
2 tojás
7 dkg cukor
8 dkg olvasztott vaj
2 citrom
20 dkg liszt
1 csapott kk. szódabikarbóna
1 kk. sütőpor
3 ek. porcukor

Így készül 

1. A cukkinit megtisztítjuk (ha erős a magháza, kiszedjük belőle), lereszeljük a reszelő nagylyukú részén. Hagyjuk kicsit állni, majd kinyomkodjuk a levét. A citromokat jól megmossuk, héjukat lereszeljük, a citromok levét kifacsarjuk, a vajat felolvasztjuk.

2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, kézi mixerrel fehéredésig keverjük, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgás krémhez keverjük a citromhéjat, az egyik citrom levét és az olvasztott vajat, rászitáljuk a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, összekeverjük és beleforgatjuk, majd elkeverjük a reszelt cukkinit. A sűrű masszát két részletben lazíthatjuk a tojáshabbal, óvatosan, de alaposan átforgatva a tésztát.
3. Sütőpapírral bélelt szögletes, 22 cm hosszú formában 50 percig sült, az első tíz percben 200 fokon, majd 175 fokon, félidőtől alufóliával lazán letakarva.
Ha megsült és kihűlt, bevonjuk 3 ek. porcukor és 2 kávéskanál citromlé sűrű keverékével.

A képen lévő cukkinis kenyér receptje

A magyar Recept eredetije

Csokis változat

Rozmaringos változat

(recept ittangolul)

v3.jpg

v2.jpg

Ha tetszik a bejegyzés, és megosztod: köszönöm :) Likeold a blogot, és csemegézz a fb oldalán is :)

2012.08.14. 00:52
Címkék: receptek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása