2013.02.09. 04:35 Lázár Márta
Látványos dekoráció: tükör 30 változatban

003vv.jpg

A tükör

különleges látványelem, amely bármilyen térbe életet, fényt, csillogást visz. Önmagában is elegáns dekoráció, ám ha szép keret veszi körül, felér egy műalkotással. 

Mit tud a tükör?

  • funkcionalitás: növeli a teret (optikailag), megsokszorozza a fényt, világosabbá, fényesebbé változtatja a helyiséget 
  • esztétikailag: egyedi dekoráció, bármelyik helyiségben szép látványt nyújt

Hogyan használjuk?

  • a nagy méretű tükrök önálló darabokként is teljesek 
  • a kisebb tükröket más dekorelemekkel (váza, kép, dísztárgy) társítva kellemes összhatást adnak

Mire figyeljünk?

A tükör: tükröz, nem mindegy, mit. Vigyázzunk, hová függesztjük fel, illetve hová állítjuk, ha szép látványban szeretnénk gyönyörködni, jól válasszuk meg, hová kerül.  

Feng shui és tükör

A populáris feng shui szerint a tükör a feng shui aszpirinje, és nagyon sok minden orvosolható velük. Klasszikus feng shui tanárom szerint "A tükröknek még nincs mesterséges intelligenciájuk! Azt hinni, hogy a tükrök a jó energiát elnyelik, a rosszat pedig elűzik, egyet jelent azzal a furcsa feltevéssel, hogy rendelkeznek egyfajta intelligenciával, vagy programmal, aminek segítségével képesek megkülönböztetni a jót a rossztól. Valójában a tükröknek gyakorlati hasznuk van: nagyobbnak láttatják a teret, és lehetővé teszik, hogy megigazítsuk az öltözékünket és sminkünket." (Dr. Shan_Tung Hsu) Eredetileg a klasszikus feng shui nem is használta a tükröt, lévén, hogy meglehetősen modern találmány, mai formájában csak pár évszázada létezik. 

Hová tegyük?

A klasszikus feng shui egyetlen dologra hívja fel vele kapcsolatban a figyelmet: tükröt ne tegyünk olyan helyre, ahol örökösen kénytelenek vagyunk saját hasonmásunkra bámulni, mert ez ingerlékennyé tesz, illetve felerősíti a kritikai érzéket és a vitatkozó hajlamot. A tükör helye ott van, ahol mi magunk döntjük el, hogy bele akarunk-e nézni vagy sem. 

Tipp

Tükörcsempét ne!  A sok kis tükörkép érzelmileg zavaró, inkább ne használjuk. Itt is a kevesebb több-elv érvényes.  

Tükör, mint fókusz

A szép tükör a szoba egyik hangsúlyos eleme lehet, meghatározza az alap-hangulatot és a stílust. 
041.jpg

 

056.jpg

 

058.gif

 

037.jpg

 

038.jpg

 

043.jpg

 

046.jpg

047.jpg

 

050.jpg

048.jpg

051.png

049.jpg

 

007.jpg

 

008.jpg

054.jpg

co1.jpg

 

co2.jpg

048.jpg

045.jpg

055.JPG

005ih.jpg

Díszes tükrök

Ezek a tükrök olyan helyiségben mutatnak jól, ahol adott valami különlegesség, pl. nagy a belmagasság, klasszikus kialakítású a szoba, vagy pedig a puritán, modern terekben, ahol az egyszínű falat és az összképet látványosan feldobják. 

004p.jpg

007.gif

015.jpg

016.jpg

019.jpg

021.jpg

022.jpg

025.jpg

033.jpg

031.jpg

004.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is. Itt likeold a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról. Szép napot :)

2013.02.09. 04:35

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása