2013.02.27. 16:56 Lázár Márta
Kicsi spanyol meseház

001.jpg

Ez a meseház a képzelet gyümölcse,és jó példája annak, hogy meseházak a valóságban is léteznek. A tulajdonosok eredetileg egy klassz kis spanyol nyaralót - finca-t - alakítottak át koloniál stílusban. A kicsi ház egy andalúziai nagy birtokon található, nem túl messze az anyaháztól, azonban teljesen önállóan működik, s  a barátok, vendégek egymásnak adják a kilincset. A táj szépsége, a balzsamos levegő tökéletes környezetet biztosítanak. 

Különlegességek

A mesezöld tető darabonként készült zöld üvegkerámia cserepekből áll. Ha belépünk, újabb meglepetés vár: a Granadában készült mozaikpadló. A házat és a külső-belső kialakításokat,  a semleges tónusokat és a velük harmonizáló zöldeket Vanda Jewes építész tervezte. A házban van egy szekrény-iroda és egy minikonyha is, a tetőszerkezet gerendái pedig a koloniált idézik. A hálószobában és a nappaliban is kandalló, valamint finom, meleg textíliák biztosítják, hogy télen is lakható legyen. 

Nyugalom

A klasszikus feng shui pontosan ezeket a nyugalmas, semleges színeket ajánlja, mivel alapból a relaxációt és belső megbékélést segítik elő. Ráadásul a semleges színek kiemelik a kedvenc tárgyakat, vagy a szoba szépségeit. Mivel a háttérbe simulnak, könnyű velük együtt élni, alkalmazkodásukkal még a stresszes időszakokban is támogatást nyújtanak. Mivel lelassítanak, kikapcsolnak, tökéletesek egy nyaralóba, vagy egy természetközeli házba, illetve mindenhová, ahol fontos számunkra a nyugalom és a visszafogott, alkalmazkodó háttér. 

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

Forrás: nicety, el mueble Köszönöm Badó Ildikónak, hogy segített lefordítani a spanyol szöveget :) 

2013.02.27. 16:56

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása