2011.03.26. 21:15 Lázár Márta
Tőzikevirágzás

Erdők, ligetek derűje

Ha orvos lennék, meg mindenható, egy hónapban egy napra MINDENKINEK előírnám a természetjárást. Mondanám, hogy minden napra, de nem vagyok telhetetlen.:D

A kínai jin-jang szemlélet névtelen tudósai (akik a sok minden mellett a feng shuit is művelték), leginkább a természetben éltek. Nem vetették meg a jó életet, ami főként jó ételt-italt-asszonyt jelentett, de megfigyeléseiket a természet milliónyi változó képére építették. Olyan csekélységekre pl., mint ahogy egy falevél leesik, és körözve ér földet, de ha felkapja a szél, süvítve röppen tova. A harcművész mozdulataiban, az akupunktúrában, és az ellentétek szemléletében aztán mindezt megfogalmazták, és a hétköznapi embert - ha kérte - segítették, hogy harmonikusan illeszkedjen az Egészbe.

Kedves régi barátok tőzikevirágzásban gyönyörködtek az elmúlt napokban. Nem tudtam, mi lehet a tőzike, tavaszaim kísérő virágai legfönnebb a primulák, jácintok, nárciszok és tulipánok, a vadon élő, természet-adta tavaszi virágokat nem ismerem. Van, akinek megadatik ez a szép élmény /illetve megadja magának!/, hogy tőzikemezőn sétálhat, és a képek által megosztja velünk a szépet. A fotók Kétvölgyben, Szentgotthárdhoz közeli erdőben készültek. Úgy érdemes nézni, h kicsit elidőzünk egyiken-másikon, így adja vissza azt a rendkívül finom, és egyedi szépséget, amit egy ilyen vadon növény ad önmagából.  A fotósról lesz majd egy riport, a neve Bartos Károly, asszisztense pedig felesége, Bartos Borbála. A 'dulimanó' úgy kerül ide, hogy Julio Cortázar írásai régi kedvenceim, különösen a Dulimanók és fámák. Az egyik rövid szösszenetet illőnek találtam a tőzikékhez.

A virág és a dulimanó

Egy dulimanó talál egy magányos virágot a mezőn. Az első gondolata az, hogy leszakítja,
de aztán eszébe jut, hogy ez értelmetlen kegyetlenség lenne, ezért hát letérdel mellé, és vidáman játszadozni kezd vele; megsimogatja a szirmait, fújdogálja, hogy táncra perdüljön, döngicsél neki, mint egy méhecske, szagolgatja az illatát, majd fogja, leheveredik mellé, és békésen elszundít.
A virág meg azt gondolja magában : " Olyan, mint egy virág."

2011.03.26. 21:15
Címkék: szépségek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása