2011.04.03. 15:40 Lázár Márta
Költészet Napi Költőversenyt hirdetek

A költőverseny hagyomány volt a császári Kínában, valamint Indiában és Görögországban. A Költészet Napjának lelkes elkötelezettjeként, európai és magyar módra megszerveztem sokszor, élőben és virtuálisan is. Most se hagyhatom ki, mert jó móka :)

Kedves Mindenki! Mivel április 11. -n József Attila születésnapját, a Költészetet, valamint a Széplelkeket ünnepeljük, ezennel meghirdetem a

Költészet Napi Költőversenyt,

melyre bárki jelentkezhet, akinek kedve van verset fabrikálni. Műfaji megkötés nincs, mindössze az előre megadott szavakat kell beleszőni a szövegbe. A terjedelem ne legyen több egy A/4-es lapnál.

Teendők

1. Nevezz be saját-, vagy álnéven, emailben, a kolteszetnap@gmail.com címen.

2.  A nevezéssel együtt küldj 4 tetszőleges szót. Nevezési határidő április 8. péntek du. 18 óra.

3. Április 9-n reggel közzé teszem, hogy hányan jelentkeztek (neveket nem írok ki!), és a versbe szövendő szavakat,
4. Amelyek felhasználásával lehet írni A verset. Három nap lesz a megírásra, vagyis ápr. 8-10-ig.

5. Ha elkészült a mű, küldd el emailben.
6. Április 11-n, a Költészet Napján szerzői nevek nélkül közzé teszem a verseket, azután megszavazzuk, kinek-melyik tetszik legjobban.
7. A legtetszetősebb vers szerzője Arany Penna díjat, virtuális babérkoszorút, és egy üveg jóféle száraz vörös/vagy fehér bort (esetleg rosét), valamint egy verskönyvet kap ajándékba.

8. A Költőverseny állását, a jelentkezés lezárását, a jelentkezők számát itt, a blogon rendszeresen kiírom.

9. A neveket (az álneveket is) csak a leges-legvégén írom ki (ha valaki semmit se akar kiírni, akkor semmit se), ezen kívül csak azt, hogy hányan jelentkeztek, és milyen szavak gyűltek össze, mégpedig azért, hogy elfogulatlanul, szabadon tudjuk olvasni a verseket.

Jöjjön, aki szívesen játszana, írna valami szépet, vicceset, vagy remekművet :) Hogy kedvet kapjatok, holnap bemutatom a tavalyi termést, ill. az eredményhirdetést, és díjkiosztót is. :)

2011.04.03. 15:40

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása