2011.09.08. 11:00 Lázár Márta
A stílus nem Paris Hilton

st2.jpg

A valódi szépség te vagy. Keresd, és találd meg. Senkit ne kövess, ha magad akarsz saját utadon járni. „MERJ MERNI ÉS NYERSZ!” (Tanczer Görgy Márk, streetfashion verseny győztes) 

{StreetFashionBudapest Konferencia 2011 szept. 7.}

Helyszín: Kiscelli Múzeum

Ez a hely JÓ. Tudom. Hegyen épült, erős falai vannak, jó a támasztéka, kiállása. Előtte szabad tér, benne az 1700-as években, és az előtt felhalmozott imák szavai, amiket az itt élő szerzetesek elmondtak.

Az egykori templomba léptünk be, a projektor világított, próbáltam fotózni, de nem túl jó képek lettek… Hatalmas belső tér, lenyűgöző! Gondoltál-e arra, hogy miért olyan magasak a templomok?

A konferencia

Majdnem végig mosolyognom kellett, életem egyik legboldogabb pillanatát éltem itt át, menyasszony voltam, fotóztak, most meg anyukaként jövök, egy streetfashion konferenciára. Nem sok anyuka volt itt, az biztos. Az öltözködésre, egyáltalán, a stílus megtalálására időt kell szánni, de megéri. Jobb lesz a közérzeted, az önbizalmad, és a külvilág pozitívan áll hozzád. A közhiedelemmel ellentétben ez nem divatkövetés, és nem is pénztárca kérdése. A Streetfashion Budapest egyik versenyét olyasvalaki nyerte, aki sosem költ ruhákra, a mások által megvetett darabokat felújítja, vagy kitalál különféle összeállításokat, amik esztétikusak és egyediek.

Nem vagyok divatblogger, nem szeretnék részletesen beszámolni az előadók és meghívottak mondandójáról, ahhoz sem értek, hogy ez a konferencia a divatélet mely dobogójára kerül. A külső többek közt azért foglalkoztat, mert tanácsadásaim során olykor azt tapasztaltam, hogy azzal, hogy valakinek az otthonát harmonikussá tesszük, a küllemével még nem elégedett.  Úgyhogy kitérünk arra is, hogy vajon miben érezné jól magát. Színek, stílus. Támpontot ad a lakásának stílusa, és meglévő ruhatár.

A szervező múzeológus Simonovics Ildikótól, valamint a világhírű divatbloggertől, Yvan Rióodictól ezek találtak be:

A streetfashion azt jelenti, hogy én, és te, az utca emberei megkeressük, megtaláljuk, hogyan szeretnénk kinézni. Megtalálod magad, önazonos vagy a ruhádban, amikor kilépsz a világba, vagyis az utcára. „Az érzés, hogy nincs egy ruhám se, amit felveszek, az csak egy ILLÚZIÓ.” (Makó Szilveszter, verseny győztes) A divat nem egyenlő azzal, hogy stílus. A stílus: belülről jön. A stílus nem pénz kérdése. A stílus mutatja, hogy mit kommunikálok a ruháimmal.

A stílus nem = azzal, hogy fogyasztás. A leginkább stílusos emberek sokszor lomtalanított ruhákat használnak fel újra, maguk vágják a hajukat. A stílus tehát abba az irányba visz, hogy önellátó leszel. Stílus: én viselem a ruhát és nem a ruha engem. Egyedi vagyok.

A divat egy diktatúra volt, ami a kifutókon történt, bekerült a magazinokba, majd a vásárlóközönséghez. Ma már a divat egy demokratikus játék. Találd meg a "törzsed": hová tartozol küllemedben. Vásárolhatsz márkákat, de stílust nem. A stílus: te vagy. Ha gazdag szeretnél lenni, sose írj blogot, mondta Yvan. Khm :)

A fotók minőségéért elnézést. Az installációk MissKK street-artist munkái. 

 

2011.09.08. 11:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása