2011.09.30. 11:00 Lázár Márta
IKEA exkluzív: kilim kollekció!

2011 októberében egyedi és limitált szériájú kilim-kollekcióval lép színre az IKEA. Eddig is voltak szép, természetes szőnyegeik, ez a pár darab azonban valóban különleges lesz.

Ha azt mondjuk, kilim/kelim, akkor valami nagyon ősi, voltaképpen a legrégibb textíliára kell gondolnunk, melyet a nomád létforma fejlesztett ki és használt sikerrel évezredeken át. Anyaga tiszta gyapjú, színeit a festőnövények adják, mintái szimbólumokat és meséket hordoznak.

Funkcionalitásában megbízható, a tiszta gyapjú különleges adottságait hordozza, vagyis hidegben melegít, hőségben hűvös. Jól szigetel, a jurta falának borításaként, a földön, a fekvőhelyen és a fej alatt, párnaként, a kisbaba köré tekerve, vagy bölcsőjébe téve is a leginkább emberbarát holmi. Minden stílushoz illik, jól mutat modern és klasszikus szobában is.

Az IKEA a maga patchwork darabjaihoz régi török szőnyegeket kombinál új darabokkal. A kollekció szőnyegekből, párnákból és kisebb darabokból áll, ára jóval magasabb a drágább darabokhoz képest is (egy nagyobb szőnyeg úgy 1000 €), ami nem meglepő, ha a kézi szövésű kilimek eszmei értékére gondolunk. Nézzük csak:

 Kerek patchwork szőnyeg, ultramarin és kobaltkék árnyalatokban... (Naggyon feng shuis)

Tarkabarka fajta, őszi erdő típusú. 

 Ezek a párnák... jaj... És a nyitó kép kisebb szőnyeg példányai...

 Szponzort ide, avagy: mit gondolsz (magadban) a kollekcióról?

a.)  Óriási, persze hogy veszünk egyet!

b.)  Szép, de túl drága. Lemondok mások javára.

c.)  Szép, de nem az én ízlésemnek.

d.)  Á. Eszembe se jut ilyet venni.

e.)  Sóhajtozom.

Választ kommentben, vagy a Fengshui trend blog facebook oldalán írj. Ide kattintva csatlakozhatsz hozzánk a fecbúkon, ahol más Fengshui trend szépségeket és szórakozásokat is találsz ;) 

Ha tetszett a bejegyzés, kedveld, oszd meg ÉS uralkodj. Kösziiiii :)

Forrás 

2011.09.30. 11:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása