2011.10.06. 19:30 Lázár Márta
Csináld magad ékszertartó tábla

A Nyílt hét másik kérdése adta az ötletet, hogy ékszertartó táblákat hozzak. Gyönyörűeket találtam, Christine honlapján, tiszta harmónia, nem? Így is lehet???

Óóóó... (Néhányszor elméláztam, hogy legyen-e nekem ilyenem, mégse szántam rá magam, kisgyerekes környezetben megvalósíthatatlan.) Egyszerű dekoráció, mégis hangsúlyos, felér egy képpel. A kérdés-válasz pedig:

Kérdésem: ékszerek helye a lakásban, és tárolása (doboz, fiók, kis figura, amin lógnak a láncok stb. ?) Vagyis el legyen rakva, vagy dísz legyen inkább? Törött ékszer....?

Válasz

A bágua irányzat az ékszereket az Alkotókészség, gyerekek területéhez társítja, ezért a bejárattól nézve a lakás jobb-középső részén, vagy egy szoba jobb-középső részén helyezi el.

A tradicionális feng shuiban nincs ilyen megkötés, ott tároljuk, ahol jól esik.  Ha valamelyest rendszerezzük őket, akkor azzal talán a belső, szellemi és lelki kincseinknek is adunk egy rendet, és tisztelettel bánunk velük. Törött ékszert - és úgy általában törött kedvességeket - nem igazán jó tárolni. Díszként, kollázsként csak akkor használjuk, ha tágas a helyiség, és elbírja az efféle erőteljes dekoratív összeállításokat. A kisebb, zsúfolt szobákban még a szépen rendezett ékszer-összeállítás is csak fokozná a tér telítettségét, ezért inkább tároljuk dobozban, kisfiókos szekrénykében.

Ékszertartó táblák

1. Gyönyörű2

 2, 3, 4, 5. Country módra


 5. Rusztikus


 6. Finomka

7. Extravagáns

 8, 9. Gyönyörű szívszerelmeim


Képek forrása: gyönyörűek /ha a posztot-blogot likeoltad, katt oda, van ott még más szépség is;)/, country 2, 5 /leírás és illusztráció is van lépésről-lépésre/ ,7 , többiek ismeretlen. 

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek szeresd, illetve oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :)

2011.10.06. 19:30

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása