2011.10.11. 12:10 Lázár Márta
Rendezd be raklap bútorokkal

Raklap, raklap, de mire jó? Négyszer jött szembe ez a kérdés, éppen aktuálisan, a nyílt héten, ahányszor csak gyalog mentem haza, és a hegyre kicaplatva feltűntek a szanaszét heverő raklapok.

Éppen utat építenek arra, szép, új fa, szinte üzeni, hogy vigyél el, használj fel, de mire? Lehet valamit előállítani belőle?

És lehet! A kész bútorhoz, és az előző 50 évhez szokott szemnek furcsa lehet, de ha szereted az eredeti megoldásokat, sőt, kreatív vagy, miért is ne! Könyvespolctól fotelig csomó mindent, attól függően, hogy mire támad gusztusod, és van-e segítséged, illetve megdobban-e a szíved az újrahasznosítás és a saját kezűség gondolatától :). A kész bútorok stílusa rusztikus-egyszerű, és mindenféle modern térben jól mutat.

Van egy ismerősöm, aki franciaágyat készített raklapokból, oldalt egy vastag falappal összefogta és kész. Szellős, természetes, olcsó, viszont, ahogy a férjem mondja, csak ne hidd, hogy ez ilyen egyszerű és félóra alatt kész van. Azért kell hozzá pár szerszám, és jó kivitelezés is. Majd hozzá tette: rám ne számíts. Á, nem is gondoltam, hogy neki látunk raklap bútorokat gyártani, bár ahogy a képeket nézegettem, lehetne ebből valami... 

Akiben fölvetülne, hogy vajon a feng shui mit szól hozzá: egyik feng shui irányzat se tiltja az ilyen kreatív megoldásokat. Semmi probléma nincs azzal, ha pl. ágy készül belőle, sőt, egy egészséges ágyalapot kapunk! 

Íme a példák

1. A nyitókép ágyikója, más szögből

2. Fotelok és ülőgarnitúra

 3. Polcok, tárolók, előszobafal

 4. Faldekoráció

 5. Ismét ágyikók, és a lábrészen kisasztal/pakoló

 6. Dohányzóasztalok

 

 

 Jó munkát :) Zenés-favágós néznivaló: Monty Python eredeti és magyar verzió :)

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek szeresd, illetve oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt  like-olhatod. Köszönöm szépen :) 

2011.10.11. 12:10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása