2011.10.20. 08:30 Lázár Márta
Francia lakberendezés, sikk és hangulat

001.jpg

Vidéki és elegáns, finom és rusztikus, sápadt és életteli, nagyvilági és szerény, flancos és egyszerű… a francia stílus ez és még sokkal több. Nézzük csak: mintha véletlenszerűen kerültek volna egy szobába a hatalmas pihenőfotel, és a köré gyűlt székek. Mennyire különböznek, s mégis, mintha örökké összetartoztak volna! A nagy, robusztus, kényelmesen párnázott elaléló-odarogyó, belevesző, ülő-tespedő felület ezekkel a színekkel finommá válik. Képzeljük csak el ugyanezt barnában, vagy bordóban… ugye mennyire más, erőteljes? 

Megfigyeltem, hogy a francia enteriőrök falszíne mindig különleges fehér, ez itt pl. kőszínű. „Meleg neutrális színek”, ahogy a Dulux mondja. Szürkék és törtfehérek. Fontos tartozék az aranyozott keretes tükör, lazán a falnak támaszkodva. (Sok francia nappaliban láthatunk ilyet és ezt a megoldást a feng shui is támogatja, hiszen ha a falon lenne, túl gyakran látnánk magunkat, és az lelkileg, vagy az önbizalomra nézve nem mindig előnyös, hiszen a tükörképével senki se elégedett.) A szőnyeg és a kárpit textúrája és színvilága így együtt abszolút harmonikus. A látvány fókuszpontja pedig a nagyméretű óra . A párnák finom huzata, csipetnyi arannyal glamour-érzést hív elő.

2. Nőies sikk Hortenzia a tapétán: elegáns virág, elegáns megjelenés, mely kiegyensúlyozza a kopott asztalt és ajtót, szépsége, semleges színvilága összecseng azok tónusával és fokozza bájukat, egyéniséggé emelve őket. Olyan ez, mint amikor 2 barátnő közül az egyik nagyon szép, és a másik, aki nem annyira, a széptől maga is sokkal szebbnek tűnik… vagy hogy mondjam, ejh, érthető ez?

002.jpg

3. Légy kreatív a térrel, pl. találj szokatlan helyeket az ilyen könnyű asztalnak. Érdekes: a kifinomult környezet megint főszerepet oszt az ütött-kopott széknek, mely imígyen átlényegül, akárcsak az előbb az ajtók. Ó, az a falusi kandalló, azok a fahasábok!

003_1.jpg

4. Fehér, mi más, ebben a hálószobában is  :) Az a fejtámla! Kicsit „kastélyos”, csupa csipke és ott figyel a rusztikus fa-fogas…

004.jpg

 5. Így, a képen nagyon szép, a valóságban nem tudom, hogyan hat egy próbababa, ha mégoly választékos ruhákat és ékszereket is tárolunk rajta…

005_1.jpg

6. Ablak, ahol ücsöröghetsz, 3-féle párna (rusztikus lenvászon, bársony és hímzett pamutvászon), nyomott mintás roló, arany szalaggal: visszafogott, érzékeny elegancia.

 006.jpg

7. Kézműves szappanok, patikus üvegek, csupa könnyű, karcsú és finom.

007.jpg

Megjegyzés, avagy jut eszembe Olyan érdekes, a feng shuiban a szürke, a fehér és rokon színeik, valamint az ívelt, kör-félköríves formák a Fém elemhez tartoznak. A Fém tulajdonságai többek közt a feszes, kifinomult, nemes tartás, valamint a játék, a vidám, könnyű hangnem. Mint ezek a franszia hangulatok. 

Képek: Country homes

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson.  A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :)

2011.10.20. 08:30

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása