2011.12.11. 14:45 Lázár Márta
Gyorsan elkészül: Kreatív karácsonyi dekorációk, ajándékok 2.

037.jpg

Bőven van még időnk, hogy elkészítsük az itt látható darabok valamelyikét, főleg, ha  személyes, kedves, és nem túl költséges díszt, vagy ajándékot szeretnénk. Ezek a portékák csakúgy, mint az előzőek, többfunkciósak: használhatjuk otthonunk díszítésére, és meglephetjük vele azon szeretteinket, akik értékelik a kézzel készült holmit. Rengeteg ötlet jelenik meg, gyönyörködöm bennük, és utána rögtön ott a kérdőjel, hogy mennyire reális a megvalósításuk. Sok szépséghez nem tudnék sebtiben alapanyagot szerezni, aztán aprólékosan kézműveskedni, stb. Túlvállalni magam = plusz stressz, na nem :D Így ebben a sorozatban is inkább olyasmiket választottam, ami egyszerű, mutatós, olcsó, és könnyű elkészíteni.

1. Arany és ezüst kagylók, kavicsok

A nyitókép asztali díszei remek kis csomagot alkotnak, ajándéknak is megfelel valakinek, aki szereti a tenger-témájú különlegességeket. Kb. 1-másfél óra alatt készülünk el velük. Fújjuk be, vagy fessük le arany és ezüst akrillal a kagylókat, ezután öntsünk bele viaszt, kis kanóccal. Ha nincs viaszunk (hobbiboltban kapható), akkor teamécsest vegyünk ki a tartójából, olvasszuk föl láng fölött, és öntsük, vagy helyezzük a kagylókba. Kiegészítésül pár kavicsot is fújjunk be arany színnel. Kitűnő kísérő étcsoki ajándék mellé. 

2-3. Arany és füstszürke díszek Ez a két szín nagyon elegáns, finom hatást kelt, a hétköznapok hangulatából kiemel. Az egyik képen vastag kartonból készült díszek lógnak, ezeket akrilfestékkel festjük, vagy festék-sprayvel fújjuk be. A másikon arany- és szürke-ezüst csillagok. Jó ötlet, hogy ha nálunk is a semleges színek uralkodnak, az ünnep napjaira aranyszínű textíliát, vagy tapétát szögeljünk a fő ünnepi falrészre. 

duplamont1.jpg

Ékes csillagok

Az egyik legfényesebb csillag éppen karácsony estéjén fénylett az égen, ezért jelképe szorosan kapcsolódik az ünnephez, legyen az sokágú, vagy hópihe-szerű. Ha barátaink, szeretteink örülnének egy-két füzérnek, vagy pár nagyobb, díszesebb darabnak, mért is ne lehetne ez az egyik ajándék. 

4. Domború papírcsillagok, a nagyobbak dekorációnak, a kisebbek ajándék-kísérőnek. Így készülnek.

038v.jpg

 5. Papírcsillag cikornyákkal, a papírszívek mintájára, ilyen technikával készül. Ragasztó és türelem... :)

cs4.jpg 6. 6. Csillagok só-liszt- , vagy levegőn száradó gyurmából, sütikiszúróval kivágva, egy kicsit előtte mintázhatjuk textillel, csipkével, mint a szíveket itt. 

07p.jpg

7. Az előbbi technikával, csak kerekre vágva, és utólag kifestve. Karácsonyfadísznek is. A famintás is helyes.

dupla2.jpg

 8-9. Papírból, 2 perc alatt, girlandnak, függődísznek, ajándékkísérőnek. 

dupla3.jpg

10. Vintage csillagok, régi mintával. Ha van régies, művészi hatású papírunk, vagy nyomtatunk pár képet, máris kész az alapanyag. 

cs6vv.jpg

11. Csillagok selyemből, vagy más finom anyagból, kitömve. Kb. 2 este alatt készül el egy teljes szett a fára, vagy girlandnak. A semleges színek az ezüsttel elegánsak...

cs1.jpg

12. Csillagok filcből, ez egyszerűbb mutatvány... ;)

cs5.jpg

13. Még egy só-liszt gyurmázós. (A só-liszt gyurma egyik receptje: 2 csésze liszt, 1 csésze só, 1 csésze víz, kevés olaj. Sok recept létezik...)

cs3.jpg

14-15. Díszek és girland filcből, egyik 3 estés, másik 60 perces mutatvány. A girland végén pompon, néhol pedig ragasztott üveggyöngyök. 

dupla4.jpg

Csipkék, pomponok, girlandok

16. Csipkecsodák másképpen. Pirosra festve, kikeményítve, felfüggesztve. Ajándékba olyasvalakinek, aki otthonában szereti a hagyományt az újjal keverni. 

csipke.jpg

17. Pomponhangulat Girlandnak is. (Elkészíteni kb. 3 nemezelős este). Így készül, ez pedig egy másik leírás. 

pin7.jpg

18. Pompongirland, színes, nemezelt gyapjúból, az előbbi leírás alapján. A kandalló fölötti koszorú 3 textilhengerből fonva.

029.jpg

003.jpg

19. Modern pompongirland

006.jpg

20. Színes és vidám Ha belejöttünk a pompongyártásba, különleges, koszorúalapra ragasztott színes csodát készíthetünk. A girland színes filcből, vagy más, háromszögre vágott anyagból van.

041.jpg

v.jpg

21. Pattogatott kukorica girland piros bogyókkal (1 óra alatt kész).

030.jpg

22. Tűzött szív girland régi atlasz lapjaiból... (én sajnálnám szétvágni...)

026.jpg

027.jpg

23. Papírgirland kottából, glitterbe mártva. (A glitterezés a macera, amúgy seperc alatt megvan.)

054.jpg

24. És a hozzá illő ajtódísz, vagy ajándék.

053.JPG

25. Ezüstpapír girland, majd a szilveszteri bulihoz is jó kísérő. 

045l.jpg

26. Pinkben pompázó fenyő girland, a karácsonyfára is.

053.jpg

Madárkák

27. A legegyszerűbb újságpapír madárkák az ablakba, a fára, és girlandnak.

001styleathome.jpg

28. Filcmadárkák Dupla rátéttel készül, a fehér filc alá színes kerül. ("A madarak a legszépek", mondja a kicsim... :))

008.jpg007.jpg

29.Géppel varrt madárkák

009.jpg010.jpg

30. Fehér madárkák, szív-szárnyakkal.

023et.jpg022et.jpg

31. Papírmadárkák az ablakban. Szárnyain a díszek papírlyukasztóval készülnek.039c.jpg

32. Gyönggyel varrott madárka, csipkék társaságában. (Én örülnék, ha ilyet kapnék... :))

059ca.jpg

33. Gyertyák sóba állítva

34. Kis fenyő színes anyagokból, a hajgyűrűk mintájára. 

dupla9.jpg

35-36. Díszített gyümölcsök: az ismert, szegfűszeggel díszített, faragott narancs mellett az írókával díszített alma igazi meglepetés.     dupla10.jpg

Nem tudom, ez az almakoszorú igazi almákból működik-e (mivel fúrjuk át, szöggel?? ha átfúrtuk, simán átmegy rajta a drót??) Mindenesetre, mutatós :)054l.JPG

További ötletek girlandra itt, ötletgyűjtemény mindenféle karácsonyi hangulatra itt.

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :)

2011.12.11. 14:45

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása