2012.01.13. 18:40 Lázár Márta
Hess, depi!

p9.jpg

Egy régi kínai gyógyszerész könyvben ez áll: „A nők a vízhez tartoznak, a Holddal rezegnek”. Amikor kint felerősödik a Víz hatása, s az idő lehűl, a nők érzékenyebbé válnak.  Ha nem adhatnak és nem kapnak szeretetet, gyöngédséget, törődést, könnyen megjelenik életükben a depresszió előfutára, kedvüket vesztik, minden olyan sablonossá, szürkévé válik… A legnagyobb gond, ha ilyenkor nem jön segítség. Hacsak föl nem hív valaki, hogy menjünk moziba, sétálni, beszélgetni, randizni, vacsorázni, stb., akkor egymagunkban elkezdünk süllyedni a hangulathullámokban. Á, nem. Ne engedd. Ragadd meg és tégy ellene. Ahhoz, hogy szeressenek, törődjenek veled sőt, észre vegyenek, előbb te törődj magaddal. 

Testi szinten

Változtass az étrenden

Ez általában nagy elhatározásokkal, és kevés hatékonysággal zajlik, pedig  a bőséges cukortartalmú ételek, amiket vigaszul szoktunk fogyasztani (csoki, süti, fagyi, krémek, pudingok és más finomságok) sokféle hátrányos hatásuk mellett a  szervezetben csökkentik a B-vitaminok szintjét, ami depressziót idézhet elő. Úgyhogy legyünk reálisak. Aki mindenféle édességeket fogyaszt, annak az ízlése nem tud pillanatok alatt megváltozni. Idő kell hozzá, míg kellemesnek talál egy mazsolás zabkását, ami pl. remek depi űző étel. A napi-csokiról való leállásnak óriási haszna lehet, de nem megy egyből (tudom, függő voltam, vagyok).

Hogyan kezdj hozzá? 

Apró lépésekben, amiket rendszeressé teszel.

Reggel: meleg ital

Ez egy kis plusz meleget (yang minőséget) visz a szervezetedbe, olyan, mintha egy árnyékos helyre finoman beragyogna a nap. Ne kávét igyál, ami a nyugalommal ellentétes pályákat mozgat meg. Igyál gyömbérteát. Vagy egy csézse fölmelegített VIZET. Nem sok idő, míg felöltözöl, elkészül. A gyömbérteát úgy készítsd, hogy forró vízbe reszelj friss gyömbért, forrald 15 mp-ig, majd szűrd le. Picit csíp, de kiűzi a salakanyagokat és felderíti a kedved. (Arányok:2 dlvíz + diónyi gyömbér. Ha kész, hideg vizes edényben hűtsd le egy kicsit.)

Délelőtt egy kis nass

Nassolj almát, mandarint, aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, vagy egy kevés /ét/csokit. Mindegyik finom hangulatjavító anyagokat tartalmaz.

ngg.jpg

Délben

Ha teheted, ebéd előtt mozogj 5-10 percet. Ez lehet séta, lépcsőzés, guggolások 10-esével, pár mp szünettel. Felrázza és felfrissíti a testet-lelket. 

Este

Készíts forró lábfürdőt, szórj bele sót és szódabikarbónát, cseppents bele illóolajat és áztasd a lábfejed, míg csak bírod. Közben gondold át, mi minden történt veled aznap, aztán lapozgass valami vidám, kellemes olvasmányt, vagy hallgass jó zenét. Adj hálát, majd ALUDJ sokat :) 

nnf.jpg

Top tipp

Ha szereted a bort, havonta egyszer vegyél jó minőségű, száraz vöröset, aszalt gyümölcsöket és étcsokit. Tölts egy pohárkával, egyél hozzá a fekete csokiból, az aszalt nassból és ne fanyalogj, csomó vasat, antioxidánst, vér- és jókedvképző komponenst juttatsz a szervezetedbe.

Akarj boldog lenni

Számtalan útja-módja van annak, hogy ne engedj a mélabúnak. Azokat válaszd ki, amik szimpatikusak. A legfontosabb azonban, hogy alkoss új képet magadról, és akarj boldog lenni. Csukd be ellenérzéseid, önvádad, negatív gondolataidat, és alkoss magadról szeretnivaló képet. Nézz a tükörbe, és mosolyogj rá arra, akit ott látsz. Ha nem is megy csettintésre, kihozhatod belőle a legjobbat.  

p6.jpg

005.jpg

003.jpg

tu.jpg

17.jpg

p2.jpg

p13.jpg

004.jpg

028.jpg

Szöveg Lázár Márta Képek fengshuitrend, pinterest

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :)

2012.01.13. 18:40

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása