2012.01.15. 01:21 Lázár Márta
Jólérzemmagam subdubdáb

009.jpg

Adni csak az tud, aki jól érzi magát a bőrében. Hogyan töltekezzünk, ha otthon vagyunk? 

Nézzünk filmet?

Midnight in Paris /Éjfélkor Párizsban, ha már mindenki látta, bocs, én még csak tegnap. Azt hittem, ez is olyan tipikus film lesz Woody Allentől, de nem. Annyi híres színész által alakított 20-as évekbeli híresség szerepel benne, hogy kezem-lábam nem elég, hogy összeszámoljam. Hihetetlen csodás szép képek a 20-as évek Párizsáról, amit úgy, ahogy van, imádok! (Amúgyis kerülget ez a szürreális valami, már a múltkor is a New york-i kirakatokkal, amiket imádok, de amik nem tetszenek annyira másoknak. Miért nem???)

Mit tehet a nő a férfiért?

Rettenetesen egyszerű: végighallgatja.

Kiemelkedően tetszik, ahogy a filmbeli Adriana figyeli és végighallgatja a férfit. Egyetlenegyszer, és sohase szól közbe. Ilyen empátiát és finomságot manapság csak EMK-s trénerektől láttam. Nem tudom, megfigyeltétek-e, a legnehezebb a mai kommunikációban, hogy mindenki mondani akarja a magáét. Olyan kevés ember van, aki meghallgatni akar. A nők alap-tulajdonsága, minthogy jinből van (elvileg) bennük több, ez is lenne, a meghallgatás. Ha a férfit ellátjuk gyöngédséggel, hatalmas erőt és biztonságot tud nyújtani. De ha én, a nő kezdek érvelni, hangosan csapkodni, vezetni-akarni, mindent irányítani, a férfi erejét veszíti. Ellopom tőle a jangot, és aztán dühöngök, hogy papucs. Szeretném ezt sokat gyakorolni, jobban adni a finom-énemet, tisztelni a másikat, a férfit, mert így tisztel ő is engem. Van, mit tanulnom Adrianától e téren...

Vagy főzzünk?

Mivel még tart ez a hideg idő, ideálisak az összerakod és sutty a sütőbe-ételek, ilyen az almás rakott csirke, amit vegák gmbával készítsenek, bacon helyett szórják meg vajdarabokkal a laska-, vagy barna csiperke gombát. Krumplival is működik, különleges rakott krumpli a végeredmény. Recept itt

Igyunk?

Forralt bort, naná! Ha nem kedveljük, akkor rooibosh- vagy masala teát, tejszínnel. Tea receptek itt. És persze forró csokit ;)

Olvassunk? 

Nagyon jó Isabel Allende könyve, címe Aphrodité, alcíme: Mesék, ételreceptek és egyéb afrodiziákumok. ;) (Könyvtárból vettem ki.)

Nézegessünk online magazinokat?

Például ezt a Heart Home magazine-t, amiben van egy csoda kötött lámpa, ó! Vagy az archív House of Fifty-ből egyiket, másikat, olyan szépek! 

Hallgassunk zenét a ’20-as évekből? 

Itt van az összes szám a Woody Allen filmből. Tudtad, hogy Woody Allen saját zenekarában is játszik? Azt is, hogy milyen hangszeren?? 

A tribute to Glenn Miller 

You've got that thing, és ott lent, sorban az összes zene a filmből :) 

Képek 

A kötött lámpaernyő

mag2.bmp

Képek a filmből, és Párizsról

027.jpg3.png

Fitzgeraldék

4.jpeg

Hősünk kalandjai

031.jpg026.jpg

Adriana meghallgat :)

019.jpg033.jpg032.jpg

A vad Hemingway...

020.jpg

És a féltékeny Fitzgerald

029.jpg

Dalííí, amikor még normál bajsza volt

025.jpg021.jpg

024.jpg030.jpg

036.jpg038.jpg

 Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :)

2012.01.15. 01:21

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása