2012.01.17. 17:06 Lázár Márta
Feng shui asztrológia 3. - Személyes előrejelzések 2012-re

004.jpg

3. rész

Személyes előrejelzések a 6, 7, 8 alapszámok részére

A kínai asztrológiai számítások alapján 2012. január 23-án kezdődik az újév, ami egyben energetikai váltásnak is minősül. Minden évben más-más elem dominál, és ennek társadalmi, illetve személyes tendenciáit figyeljük meg akkor, amikor előrejelzéseket készítünk.

Az előrejelzések segítenek rálátni az évünk jellegére, s alkalmazkodni a változásokhoz. Vannak csöndesebb, tanulós (jin), és energikusabb, haladós (jang) éveink. Fontos, hogy amikor csöndesebb évünk van, ne akarjunk nagyot dobbantani, hanem várjuk ki a megfelelő időt. Ahhoz, hogy megtudjuk, milyen év vár ránk, a személyes számunkat /alapszámunkat kell ismernünk. Ez hordozza az Idővel és az eseményekkel kapcsolatos tendenciákat. Ha ezeket egy kicsit tudatosítjuk, higgadtabban kezelhetjük az eseményeket, és könnyebben alkalmazkodunk hozzájuk.

Ha valaki még nem ismeri a személyes alapszámát, megtalálja az alábbi táblázatban, ám vegye figyelembe, hogy nő, vagy férfi szülöttről van-e szó, és hogy év elején született-e, mivel az évkezdet a kínai számítások szerint változó, és későbbi dátumra esik, mint a nyugati naptárban. (Pl., ha valaki 1969 febr. 3-n született, még az előző évhez tartozik, hiszen az év-váltás csak ’69. febr. 17-n kezdődik el!) Ebben a részben először az év domináns karakterét, a 6-os Fémet, majd a 7-es Fémet és 8-as Földet nézzük meg. A következő részben pedig a 9, 1 és 2-es alapszámokat.

tablazat_1.PNG

Személyes előrejelzések

jump.jpg 6-os Fém

Éved kulcsszavai: felszabadulás, tetterő, középpont, kiemelkedés, kívülről érkező erős és sokféle impulzus, exponáltság, lehetőségek, vezetés, elismertség, stressz, egyensúlykeresés, eredmények, újjászületés, megújulás, felépülés.

Kifejtés Előző éveid nem a legkényelmesebb jelleget hordozták. Nem voltál „elemedben”, a helyeden. Bár sok esemény sodort különböző helyzetekbe, az események kimenetele sokszor másként alakult, mint ahogy azt vártad, vagy tervezted. Az éveid eleme ellentétes volt a személyiségeddel. 2010-2011-ben Fa évet éltél át, ez olyan, mint amikor a mesében oda állítják a királyfit, hogy egy szál fejszével törje át a rengeteget. Vajon megy valamire? A kis fejsze, a hatalmas, áthatolhatatlan erdővel szemben…

Igen, ha felkapaszkodik a fák tetejére, s így, egyik lombtól a másikig halad. Te is csak tudtál előre lépni, ha a kívülről jövő helyzetekben kitaláltál valamilyen szokatlan, leleményes megoldást, amivel áthidaltad az akadályokat. Az ilyen évek a mi tanulóéveink, amikor a kívülről érkező kényszerű impulzusok megtanítanak alkalmazkodni, és a lehetetlen helyzetekből is kihozni, amit lehet. Rengeteg előnye is van az egyéniségfejlődés szempontjából az ilyen fékezőerőnek. Ráadásul a Fa elemnek van néhány nagyon pozitív tanítása, pl. a kreativitás előcsalogatása, a rugalmasság, a nyílt és őszinte önfelvállalás. E téren valószínűleg mély és alapos tapasztalatokat szereztél, amik meghatározzák a jövőd alakulását. Nem túl kényelmes, de mozgalmas évek vannak mögötted.

2012: a fordulat éve A sok-sok kényszerű belső utazás után végre ismét elemedben leszel! A Föld, ami egész évedet áthatja, erős, biztos támaszt és biztonságérzetet képvisel számodra. Visszatalálsz abba a kerékvágásba, amiben jól érzed magad, végre saját ritmusod szerint élhetsz. Megújulsz és felfrissülsz, kinyílsz. Mivel középponti helyzetbe kerülsz, mintha egy hatalmas téren te lennél a csodálnivaló szobor, nagyin sokan fognak vonzódni, és ösztönösen közeledni hozzád. Kaphatsz állásajánlatokat, lehet olyan, hogy valaki együttműködne veled, éppen elgondolkodsz a lehetőségeken, amikor megcsörren a telefonod… események, mozgalmas, erőteljes impulzusok vesznek körül, úgyhogy nincs mit halogatnod, tervezz és alkosd meg a jövődet. Amit ebben az évben megalapozol, és elindítasz, annak hosszú évekre előre mutató szerepe lesz. Ezért légy körültekintő, megfontolt. Döntéseid előtt kérj egy kis gondolkodási időt, s ha nehéz helyzetbe kerülsz, mert legszívesebben egyszerre 3 lehetőségre is igent mondanál, kérj tanácsot valamelyik bizalmas barátodtól.

Az új impulzusok mellett kellemes meglepetésként érhet, hogy mindaz, amiért az előző években küzdöttél, vagy ami elkezdődött pár éve az életedben, idén meghozza gyümölcsét.

Az eredményeid, életutad és önmegvalósításod szempontjából fontos év az idei. Ha az előzőekben neked kellett megkeresned a lehetőségeidet, most azok áramlanak feléd, így inkább a helyes döntésen lesz a hangsúly. Nagyon sok új ismeretség, szereplés, lehetőség vár rád. Csak tudjál rangsorolni, és mindezek mellett egyensúlyban maradni. Ehhez a legfontosabb, hogy eleget pihenj, s hogy legyenek olyan „üres óráid”, amikor senkit nem engedsz be, kikapcsolod a telefont, és csak a relaxációval, vidám és kellemes dolgokkal töltöd az idődet. Az év sajátossága, hogy szembesülhetsz a régmúltban elkövetett hibáiddal is, amiknek kijavítására feltétlenül fordíts gondot.

Egy érdekes motívuma lehet az évednek a vetélytársak feltűnése. Ha azt látod, hogy rivalizál veled valaki, engedj neki, légy kitartó, állhatatos, s így hosszú távon ez a helyzet ki fog simulni, és javadra billen majd a mérleg. 

Mindent összevetve, végre saját terepeden, saját birodalmadban vagy, a körülmények támogatnak, és az előre jutásodnak voltaképpen semmi akadálya. Sikeres évnek nézel elébe.

Egészség

Ebben az évben a szakmai, vagy személyes előre jutás mellett a testi-lelki egyensúlyé a főszerep. Fontos, hogy foglalkozzál az egészségeddel, és bármi régi, pár évvel ezelőtt már felmerült problémád tűnik fel, alaposan járj utána, mert amit most elhanyagolsz, az nemhogy eltűnne, hanem megerősödve és kitartóan végig kísér a jövő években is. A belső egyensúly megtartása a szélsőségek elkerülésén múlik. Étkezési szokásaidban és testedzésedben légy következetes. Ha eddig ezekre nem fordítottál különösebb gondot, itt az a megkerülhetetlen idő, amikor saját érdekedben fontos ezeket megreformálnod. Egyél rendszeresen (igen, egyél!!). Mozogj. Pihenj sokat, ennyi elég is. A lelkiekre is figyelj, érzékenyebb lehetsz, mint máskor. Ha van valami problémád, keress támaszt, valakit, aki meghallgat és átlendít a válságos pillanatokon.

Összegzés Energikus, lendületes éved lesz. Az egészségedre és életritmusodra fordíts gondot.

 

v.jpg7-es Fém

Éved kulcsszavai: ambíció, előrejutás, teremtés, haladás, eredmények, beérés, aratás, kiteljesedés, tisztelet, tekintély, az „Apa” motívum, barátságok, segítségnyújtás, elismerés, honorárium, törekvés, előrendülés, erő, kritika- és önkritika.

Kifejtés

Már az előző éved is tele volt mozgalmas eseményekkel, hát még az idei! Persze egy 7-es Fémmel folyton történik valami, és hihetetlen elfoglalt, nincs ebben semmi új.

Ez az év azonban valószínűleg emlékezetes marad számodra, mert nagyon erős támogató és ambicionáló erőt képvisel. Első sorban a karrier és az önmegvalósítás területein lépsz előre, és minden támogatást megkapsz, hogy sikereket érj el. Az előző évek erőfeszítései gyümölcsöt teremnek, eredményeket és honoráriumot hoznak, minden értelemben. Számíthatsz anyagi és emberi felemelkedésre, tiszteletre, megbecsülésre, amit hol váratlanul, hol pedig szervezett keretek közt hoznak tudomásodra. Szakmai téren kimondottan jó évre számíthatsz.

Mindemellett energikus, tetterős vagy, akaratlanul is előbbre jutsz és kiemelkedsz a többiek közül. Társulhat ehhez némi türelmetlenség, különösen akkor, ha beosztottaid vannak, vagy teamben kell dolgoznod. Nehezen tolerálod, ha mások körülményesen döntenek, vagy oldanak meg valamit, hiszen minek totojázni, amikor száguldani is lehet.

Sajnos, másoknak nincs olyan erőteljes, támogató évük, mint neked, ezért légy velük türelmes, megértő. A kritikát és önkritikát, amire ebben az évben fokozottabban hajlamod lesz, inkább tedd félre.  Időnként add alább. Sok fölösleges stressztől kíméled meg magad, ha a mércét nem teszed olyan nagyon magasra!

Lelkiekben az „apa” motívum az, amivel egy kicsit jobban érdemes fogalakoznod. Akár úgy, hogy saját szülői szerepednek nézel utána, vagy pedig tisztázod az édesapáddal való kapcsolatod. Esetleg Sorsod rezzenéseire, az elmúlt 9 évre és életed mostani állomására szentelsz egy kis figyelmet. Ezek olyan tisztázó pillanatok lehetnek, amik jövőd szempontjából kisimítják az alapokat.

Az éved egyik csapdája – bármilyen furcsa is- éppen az érvényesülésed, magabiztosságod lehet. Mivel kiemelkedsz a többiek közül, fontos, hogy időnként visszafogd magad, mert mások talán nem veszik jónéven, ha eredményeidet, vagy pozíciódat érzékelteted velük. Maradj emberi, egyszerű, így nem kerülsz személyes konfliktusba azokkal sem, akik esetleg irigyen kísérik az utadat. Szólhat az éved még a barátságok megújulásáról, illetve a segítségnyújtás megéléséről is. Nemes gesztusokat adsz és kapsz, amik örömmel is feltöltenek.

Egészség A „ház”, amiben ebben az évben tartózkodsz, Fém jellegű. Te magad is Fém típus vagy, ennek együtt sokféle hatása mutatkozhat. Pl. a sok munka, megbízás sok fáradtsággal, kemény helyzetekkel, stresszel jár, és kimeríthet. Különös gondot kell fordítanod a mozgás-pihenés-munka egyensúlyára, mert ha megbetegedsz, a felépülésed túl sok időt vehet igénybe. A sok Fém bekeményedést, rugalmatlanságot is hordoz, ezt csak megfelelő, és rendszeres mozgással, relaxációval, és sok vízfogyasztással, vagy víz –közeli pihenésekkel tudod kiegyensúlyozni. A víz és a mozgás (pl. tai chi, jóga, kocogás, lépcsőzés, tánc, stb.) feloldja a test és a lélek merevségét is, ebben az évben jelentkező túlzott önkritikádat fellazítja. 

A kínai gyógyászat a Fém elemhez rendeli a következő szerveket: tüdő, vastagbél, bőr.   Ezekre érdemes külön figyelmet fordítanod. A stressz bizonyos esetekben a tüdő szintjén gyülemlik fel, és légzőgyakorlatokkal lehet megszabadulni tőle. A gyomor-bélrendszer egészsége kihat az egész szervezet működésére. A 7-es Fémek visszatérő problémája a túl kevés, túl egyhangú, vagy túl bőséges étkezés, ami hosszú távon gyengíti az immunrendszert is. Próbáld ki a sokszor-keveset-minőségit elvét a gyakorlatban, javadra fog válni!

Összegzés Nagyon energikus, eseménydús éved lesz.

salata.jpg8-as Föld

Éved kulcsszavai: fellélegzés, életöröm, kreativitás, relaxáció, jövőtervezés, gyermek, kommunikáció, megállapodás(ok), megújulás, felfrissülés.

Kifejtés Erőteljes évet tudhatsz magad mögött, amely hozott elismerést, kiemelkedést, valamint kételyeket, amik az önkritika miatt fakadtak (vajon megfelelő, amit-ahogy csinálok?).  Törekvéseid valószínűleg sikerrel és valamilyen formában honoráriummal jártak, megtérültek. Mielőtt a jövő évben saját „házadba” (a 8-as Föld pozícióba megérkeznél, ahol teljesen magadra találhatsz majd, előtte az élet könnyedebb oldala szólít meg, és próbálja feloldani az elmúlt évek merevségét, görcseit. 2012 számodra a megújulás lehetőségét hordozza, mégpedig úgy, mintha folyton azt súgná füledbe: Vedd könnyedén!

A 8-as Földnek a pontos tervezés, egy koncepció felépítése, kidolgozása a biztonságot jelenti, holott éppen a spontaneitás, az improvizáció, az új irányok közvetlen kipróbálása jelenti az újjászületést, megújulást, amire időnként minden vállalkozásnak és embernek szüksége van.

Ha eddig mindent a kezedben akartál tartani, akkor idén éppen az a feladatod, hogy merj beiktatni 2 nap közé egy olyant, amelynek kezdetén gyermeki optimizmussal, bizalommal és nem-akarva, nem-törekedve hagyod, hogy az események, emberek, maga az Élet rád találjon. Tanuld és gyakorlod a semmit-tevés jó értelemben vett, magasabb szintű praxisát. Ez mindannyiunknak nehéz feladat, mert mindet szeretünk kontroll alatt tartani, de voltaképpen a megújulás, a felfrissülés mind testi, mind szellemi és lelki szinten az alvás idején történik, amikor éppen semmit se teszünk. Az Élet gondoskodik rólunk, amennyiben tudunk benne bízni. Ennek a bizalomnak a megélése sokszor nem könnyű. A „relaxálós” hozza állás azért is szükségszerű, mert a dolgok egy idő után kimerülnek, valami felfrissülést kell megengedünk, hogy a jövő új irányai megjelenhessenek.

Mindezeken túl, az éved tendenciáját a siker, az elismerés, valamint a szerencsés egybeesések sora határozza meg. Váratlanul bukkanhatnak fel új lehetőségek, honorárium és bevétel, mindez érdekes, szokatlan keretek közt, amikor talán nem is számítasz rá. Éppen ezért próbálj kinyílni, és bizalommal tekinteni a jövő felé.

Az év a kapcsolatokat, baráti összejöveteleket is támogatja. Mindezek mellett azonban komoly gondot kell fordítanod a megfelelő pihenésre, nehogy idő előtt kimerülj. Időnként azt is gondold át, hol tartasz, és mi mindet köszönhetsz magadnak, másoknak, külső-belső támogatóidnak. A megállapodás témájában többféleképpen is kiteljesedhetsz. Egyrészt gondosan oda figyelsz arra, hogy kivel miben állapodtatok meg. Mivel a szó elszáll, érdemes mindet, ami fontos, írásba foglalnod.

A megállapodás másik aspektusa az, hogy a megtalált helyzetet, embert, eseményt, stb. megtartod, megbecsülöd, életed részének tekinted. Ez azért is fontos, mert 2012-ben több reményteli viszony is elindulhat, ami nagyon rövid időn belül tiszavirág életűnek bizonyul.

Kommunikációdban törekedj az egyértelműségre, ha valami nem világos számodra, kérdezz rá, vagy pontosítsd, ezzel sok későbbi kényelmetlenséget előzhetsz meg.

Egészség A kínai gyógyászat a tüdők, és vastagbél működését rendeli a Fém elemhez. Tartózkodj sokat a friss levegőn, és figyelj oda étkezési szokásaidra, kerüld el a túl sok-túl kevés jojót, inkább sokszor, keveset és minőségi ételeket fogyasszál, a szervezeted és közérzeted meghálálja. A jókedv mellett időnként megjelenhet a depresszió, fásultság, vagy magány érzet is a napjaidban, ilyenkor feltétlenül keress valakit, akivel beszélgess, vagy sétálj, ne engedd el/le magad. Alapvetően jó erőnlétnek örvendhetsz ebben az évben, ha kicsit még oda is figyelsz magadra, és elővigyázatos vagy utazásaid során, az egészség terén is kiegyensúlyozott időt élhetsz át.

 028.jpg

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :) 

***

Szöveg: Lázár Márta, 2012. A szöveg a szerző írásos engedélye nélkül semmilyen formában nem használható fel. Órás kép forrása itt

2012.01.17. 17:06

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása