2012.01.27. 13:01 Lázár Márta
Lapozgató - House Doctor magazin 2012

001.jpg007.bmp

Dr. House és House Doctor, ki volt hamarabb? Hugh Laurie megkapó személyisége csak pár éve bontakozott ki, míg a dán testvérpár lakberendezési vállalkozása 1999-ben indult útjára.  Kínálatuk, stílusuk sajátos, eredeti, együtt használják az archaikus darabokat a legmodernebb irányzatokkal, az ipari, józan teret különleges színekkel és nosztalgikus tárgyakkal élénkítik.

"A stílusunk provokatív, személyes, nem-formális. Hisszük, hogy annak van most az ideje, hogy elegyítsük,keverjük, nem pedig összepasszítsuk a dolgokat." (House Doctor) 

Ha a feng shui szemszögéből nézzük, tárgyaik leginkább fehér (Fém elem), kék - fekete (Víz) és natúr színekben jelennek meg, kevés rózsaszínnel, vagy naranccsal (Tűz). Alapanyagaik: fém, üveg, kerámia, fa. Egyszerű, keresetlen és őszinte vonásokat hordoznak, amik jól illenek azokhoz az emberekhez, akiknek mindenben fontos a józanság, tartás, kreativitás (pl. 6-os Fém, 3-as Fa). A merev formákat (jin) az organikus motívumok (jang) és a különleges színvariációk oldják. Ettől egységessé, teljessé válik az összkép. 

House Doctor katalógusa csodálatosan összerakott, grafikailag és vizuálisan is teljes munka.

Ha választani kellene, akkor először is kérnék egy szőnyeget a nappaliba, pár fekete-fehér táblát az előszobába, tornácra és a közlekedőbe, valamint ezeket a betűket a hálóba, és a nappali képei közé. nektek mi tetszik?

A teljes magazin itt lapozgatható. 

7.jpg003.jpg006.jpg

Gyönyörű betűtípusok, aprólékos, kicsit vasarely-s tervezés, igényes, nagyon szeretem!

4.bmp004.jpg3.jpg002.jpg6.jpg007.jpg005.jpg10.bmp11.bmp5.jpg009.jpg008.jpg

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :) 

2012.01.27. 13:01

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása