2012.03.23. 15:09 Lázár Márta
Meghívó Javasünnepre és előadásra

Kedves érdeklődő!

Szeretettel hívunk 2012.április 1 -n Kesztölcre, a 37. JAVASÜNNEPRE, a Göncöl Szabadegyetem rendezésében!

Fő témák: Jóga- Hermetikus asztrológia - Feng Shui - Taoista gyógyászat - Buddhizmus gyógyászata - Koncert  Az ünnepen 13.30-tól előadást tartok Feng shui és a gyógyítás címmel. Szeretettel várlak!

37javasunnep_netre.jpg

A Javasokról

A Javas Hagyományőrző Kör 17 éve alakult olyan emberek csoportjából, akik fontosnak tartották (és tartják), hogy a hagyomány szelleme mai világunkban is testet tudjon ölteni. Fontos szempont volt az is, hogy a szinte teljesen feledésbe merült magyar szellemi hagyomány is életre keljen, amit igazából már csak a magyar nyelv hordozott, de a tartalma, a szavak jelentése a múlt homályába veszett. Hosszas kutatások után három markáns vonal kezdett kibontakozni, amiből a magyar hagyományt újra életre lehet kelteni: a szellemi gyakorlatok, ezeken belül például a jóga gyakorlatai, a három energiára épülő gyógyászat, és a szertartások gyakorlata, az orákulumok (Tarot, asztrológia, Ji King) figyelése, valamint a zene, és a zenés szertartások. A Javas Hagyományőrző Körnek van egy havonta megjelenő újságja, a Javaslap, ahol aktuális információk olvashatók e három téma köré csoportosítva. Átfogóbb információ található a 
Javas honlapon, illetve a Göncöl Szabadegyetem honlapján.

Kapcsolódás a Javasokhoz: Feng shui tanfolyamok

2002-től 2007-ig, a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán tartottam feng shui tanfolyamokat. A főiskola szellemi vezetője, egyben a Javas H. Kör egyik fő alapítója, Mireisz László volt a tanfolyamok szellemi patrónusa, aki mind a keleti - ezen belül a taoista - mind a nyugati hagyományokban jártas. A tanfolyam 12 részből áll, és tartalmazza a klasszikus feng shui elméletét és gyakorlatát, a különböző irányzatok összevetését, valamint lakberendezési alapismereteket és életmód gyakorlatokat. 

Javasram

asram, ashram Szanszkrit szó, Indiában a spirituális központ, szellemi menedékhely, gyakorló hely, menedék, ahol életvitelszerűen tartózkodhatnak az adott spirituális irányzat iránt érdeklődők. Az ashram nyitott az érdeklődők előtt, ahol úgy fogadják, mint oda tartozót, és addig marad, amíg szükségét érzi, vagy amíg a szellemi vezető erre engedélyt ad. Jelöli a különböző szerzetesrendek közösségét is. 

A Javasram a Göncöl Szabadegyetem és a Javas Hagyományőrző Kör oktatási és gyakorló központja Kesztölcön, a Pilis közelségében, csodálatos környezetben, egy tágas, szépséges épületben.

2012.03.23. 15:09
Címkék: rólam feng shui

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása