2012.04.17. 15:00 Lázár Márta
Versek a dobogón

f4.jpg

„A vers érzelmek és gondolatok gyümölcse. Amíg a szívben él, addig érzelem; s amint szavakba öltjük, verssé lett. A nyerés és vesztés szabályozására, az ég és föld megmozgatására, az erők megindítására semmi sem alkalmasabb, mint a vers.” (Vej Hung)

A verselést

a császári Kínában óriási becsben tartották, és azt is, aki verset tudott írni. Ezt a képességet – számunkra különös módon – az energia és a dolgok lényegének megtalálásával hozták összefüggésbe. Úgy gondolták, hogy aki képes jó verset írni, az az élet egyéb területein, pl. a kormányzásban, a birodalom irányításában is megragadja a lényegit, és összhangban van az Éggel és a Földdel. Mi pont fordítva gondoljuk, hogy aki költő, vagy verseket ír, az valószínűleg nem igazán érzékeli a realitást. Vajon?

A 2012-es Költészet Napi Költőverseny

résztvevői egytől-egyig olyan emberek, akik mindennapjaikban nagyon is megélik a lényegit. A kétkezi munkától a sok gyermek neveléséig szűkös idejüket sok-sok irányba osztják szét. Közös bennük az élet iránti derű és az a törekvés, hogy minden problémából és akadályból, minden helyzetből kihozzák az emberit, a harmóniát.

Tisztelettel köszöntöm őket, és köszönöm, hogy időt szakítottak a versek megírására!

Köszönet azoknak, akik elolvasták a verseket és külön azoknak, akik szavaztak is :)

A versek most már a szerzők nevével együtt olvashatók. 

A szerzők

Zita 1.Rózsaszín anzix, és 2. Felismerés. 4 gyerek anyja vagyok, verset sosem írok, csak a költőversenyre  :-)

Réka 3. Magány Két csibész fiam van, utoljára kamaszként írtam verseket, azokat is unalom ellen, formagyakorlatként :) Most megtetszett a játék és billentyűzetet ragadtam. Hordozást tanítok, régen genetikusként kutattam, még régebben tanítottam gyerekeket mindenféle szépre, jóra.

Pilisi remete 4. Vackor és az oroszlán, és 8. Gyógy ír a sebre. Verseket (egyelőre) csak alkalomszerűen írogatok. Tény az, hogy kb. 5-10 perc megírni egy verset, rögtön jönnek a szavak, a gondolatok, következő versszak, így nem igazán megerőltető. 

Miazaki 5. Tőrőlszakadt szerzője. Három gyermek édesapja, verset alkalomszerűen ír.

B.I. 7. Én c. vers szerzője. Három gyermek édesanyja, de nem Miazaki felesége! Régen utazásszervezéssel foglalkozott.

Márti 6. Dübörgő ének. Régóta írogat, mióta van két gyereke, verset csak Költészet Napján. 

A szavazatok alapján a következők lettek a

Dobogós versek

I. hely és Aranypenna díj egy borral megpúpozva: 8. Gyógy ír a sebre – Pilisi remete

II. hely és Ezüstpenna: 7. Én – B.I.

III. hely és Bronzpenna: 2. Felismerés – Zita

Sok jelölést kapott a 3. Magány c. vers, a 6. Dübörgő ének, bronzdíjra esélyes volt a Tőrőlszakadt, mígnem a Felismerés lekörözte. 

Mindegyik költőnek virtuális babérkorona,elismerés és gratuláció!

Bor /vagy pezsgő a szavazókkal együtt ebben a házban. Köszönöm mindenkinek a részvételt!f5_1.pngf6.jpg

2012.04.17. 15:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása