2012.05.23. 14:56 Lázár Márta
Csináld magad: színes székek az étkezőben

012.jpg

A székek

Az étkező örök darabjai, de ha már nagykorúvá értek, kezdenek unalmassá válni. Ilyenkor szóba jön a csere, vagy a felújítás. Ez utóbbihoz jó lehetőség a sima átfestés, vagy a mártogatás (következő téma) :) Nekem, aki kb. másfél éve vadászom a jó lehetőségeket, mindkét megoldás tetszik, bár a mártogatáshoz óvatosan kezdenék hozzá. Miután a sok képen átdaráltam magam, fölmerült, hogy vajon nem gondolják-e ezt sokan óvoda-stílusnak. Ha megfelelően, átgondoltan bánunk a színekkel, elkerülhetjük a játszóház effektust, és egy vidám, energikus étkezőt kapunk. A klasszikus feng shui fontosnak tartja a derűs, nyugodt atmoszférát az étkezőben, ezt a kellemes színekkel és nyugodt hangulatú képekkel segít megvalósítani. 

Hogyan használjunk sokféle színt az étkezőben? Az étkezőasztal körül használt sokféle színnel, árnyalattal "lehorgonyozzuk" a szoba központi részét. Érdekes, hogy ha ez fehér asztal körül történik, az összhatás mégsem zavaros, hanem inkább rendezett lesz!

Mi szól mellette?

A praktikum: csak festék kell hozzá. A takarékosság: olcsóbb, mint új széket venni.

A kreativitás: a csináld-magad megoldás nemcsak jó példa a gyerekeknek, hogy megbecsüljék a régi holmikat, hanem több személyes eneregiát mozgat meg, és így a tárgyaink is több figyelmet, gondokodást kapnak.

A példa: nyugatról érkezett ismerősök mesélik, hogy tehetős svéd családok esti programja a régi dolgok rendbe tétele, mint pl. zoknistoppolás, vagy a bútorfelújítás. Akkor mi, itthon miért ne próbálnánk ki?

A jó energia, friss életerő/csi, qi, és derűsebb hétköznapok: ha nemcsak a régi, bevált stílushoz ragaszkodunk, amihez az előírás szerinti bútorok tartoznak, hanem merünk újítani, a régi tárgyainkat más színben, vagy funkcióval használni, azzal nemcsak szemléletünk frissül fel, hanem az életünk eseményei is. 

Hová illik a sok színes szék?

Modern lakásokba, különösen kis étkezőkbe, tetőtérbe. Ezeket a kis felületeket a fehér háttér kitágítja, a színes székek az asztal körül pedig kellemes fókuszt adnak a helyiségnek. A képek alapján a színes székek fehér környezetben és téglalap formájú asztal mellett mutatnak jól.

 

023.jpg10c.jpg

018.jpg018b.jpg

022_1.jpg

025.jpg

011.jpg

017.png

020.jpg

015.jpg

014.jpg

019.jpg

008.jpg

CP bright bazaar.png

10d.jpg

024_1.jpg

013.jpg

007.jpg

006.jpg10e.jpg021.jpg

012.jpg

mismatched3.jpg

 Képek forrása: itt és itt és itt és itt és itt és itt és itt

Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson:) Likeold a blogot, vagy kövesd, hogy lásd a napi újdonságokat. Szép napot :)

2012.05.23. 14:56

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása