2012.05.30. 10:30 Lázár Márta
Marrakesh, álomházak az oázisban

 9b.jpg

Vannak világjárók,

elindulnak, megtelepednek valahol, pár év múltán tovább mennek. Közben az évek lassulnak, és föltámad a vágy egy otthon után. Mert az otthon egy stabil valami, helyben marad, nem utazik, és visszatérhet oda bármikor, aki útra indul. Chris és Maryam Chicago-ból indultak, és munkájuk kapcsán átszelték a fél világot, mielőtt Marokkót, egész pontosan Marrakesh*-t választották volna otthonuknak.

Chris, aki építész, a környezetbarát/öko/ építészet elkötelezettjeként dolgozott, felesége pedig, miután az emberi jogok területén tevékenykedett, szabadúszó fotográfusként az utazás, a spa, a marokkói konyhaművészet és életstílus élményeit kezdte összegyűjteni és bemutatni könyv formájában.

Végy egy olajfaligetet

A rajta lévő 3 házat alakítsd-építsd át, majd az összes kincset, amit az évek és utazásaid során Észak-Amerikától Ázsiáig összegyűjtöttél, hordd oda, és minden darabnak találj helyet, adj karaktert a szobáknak, ápold a hagyományt és hangsúlyozd a kozmopolita létmódot, tisztelegj a helyi szellemiség előtt és őrizd, fejezd ki, amiben hiszel. Röviden ez a receptje annak a pihenő-komplexumnak, melyet Chris és Maryam hozott létre, Páva Pavilonok néven. A házak – az Atlasz- és Medina Pavilon – a szabadtéri mozival, a hatalmas úszómedencével és a gondosan ápolt olajfaligettel körbe véve minden porcikájukban nyugalmat, békét, szeretetet hordoznak. A térkialakítás az egyetemességet sugallja, a szufi meditációs eszközök jól megférnek a katolikus, taoista, vagy zsidó szertartások relikviáival és a modern lakberendezés eszközeivel. Chris és Maryam hangsúlyozzák: nem véletlenül választottak otthonul és vendégháznak egy olajfaligetet, mivel ez olyan szimbólum, mely számos kultúrában azonos jelentést hordoz. 

Az örökzöld olajfa akár 2-3 ezer évet is megérhet, levélszíne vastag, sötét barnászöld, fonákja a párolgást csökkentő sűrű csillagszőröktől ezüstfehéren világos. A szélben mozgó levelek vibráló lángnyelveknek tűnnek, éppúgy, mint magjának égő olaja. Ezért a világ fényének szimbóluma, illetve a béke, biztonság, később a fügével és a szőlővel együtt a jólét és boldogság egyetemes jelképe.

Mit lehet csinálni a Páva Pavilonokban?

Pihenni, úszni, welness kezeléseket élvezni, jóga órákra menni, autentikus, finom kajákat enni, szufi meditáción részt venni, a különleges házakban gyönyörködni, ki- és berándulni a soukh-ba és a sivatagba, és így tovább... 

 ____________________

 *tudom, h magyarul Marrákesnek írják, de nem szeretem úgy írni

10d.jpg

11a.jpg

1a.jpg

1b.jpg1c.jpg

2a.jpg

2b.jpg

2c.jpg

3a.jpg

007b.jpg

2d.jpg

008b.jpg

4a.jpg

4b.jpg

4c.jpg

5a.jpg

5b.jpg

5c.jpg

001b.jpg

013b.jpg

7a.jpg

7b.jpg

8b.jpg

8a.jpg

8c.jpg

9a.jpg

9b.jpg

10a.jpg

10b.jpg

10c.jpg

11b.jpg

Képek forrása: Lonnymag és Peacock Pavilions

Ha tetszik a bejegyzés, és megosztod: köszönöm :) Likeold a blogot, és csemegézz a fb oldalán is:)

2012.05.30. 10:30

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása