2012.06.04. 16:45 Lázár Márta
Róma, a jóságos

rome1.jpg

Telített múlt, hagyomány. Amit az ókori görögök letettek az asztalra, abból Róma alapot teremtett az európai kultúra számára. Sőt, még plusz fűszereket adott hozzá és így létre lett ő a forrás, melyből az európai szellem táplálkozhat. Hogy különleges város, azt klasszikus feng shui szempontból is sikeresen nyugtázhatjuk. Korántsem a 'nagy feng shui szakértő' szerepében mondom ezt! Inkább úgy, mint aki időnként elgondolkodik, ugyan, hogy is van ez...

A hely, ahol lakunk,

befolyásolja a történéseket, a jellemet. A karaktertípusokat bizonyos jegyekkel látja el. Példák: aki hegyek közt él, visszahúzódóbb, mint aki a tengerparton nevelkedett. A dús erdők közelében lakók gazdag érzelműek. És így tovább. Évekkel ezelőtt egy lánnyal beszélgettem, eljött feng shuit tanulni, és végül én tanultam tőle, amikor a szünetben megkérdeztem:

Miért szereted Rómát?

-          Mert gyönyörű, és… hát…jóságos.

-          Jóságos?

-          Jók az energiái.

-          Hm, hm. És mitől?

-          Mert olyan helyen épült fel, ahol 5 jótékony szél találkozik. Ezt pl. a pályaudvar közelében lehet elég világosan érzékelni. Ha föltámad az öt jó szél, a galambok hirtelen fölröppennek, köröznek a város felett, és valahogy mindenki olyan kedves lesz. Ezt figyeltem meg, amikor ott laktam.

A szél járása

a település- és lakókörnyezet vizsgálatakor arról informál, hogy milyen mértékű az energetikai ellátottsága az adott helynek. A szél szállítja a chi-t (qi, csi), az éltető energiát, s ha ez áramló, harmonikus mértékben történik, és jelen vannak azok a komponensek is, amik ezt az áramlást megtartják, akkor a hely bőséget, fejlődést, erőt és emberséget hordoz.

Róma

Fotó: Giampaolo Macorig

002.jpg

008.jpg

009.jpg

003.jpg

006_1.jpg

001.jpg

010.jpg

011.jpg

013.jpg

014.jpg

004_1.jpg

007.jpg

006.jpg

009.jpg

011.jpg

005.jpg

013_1.jpg

005_1.jpg

003_2.jpg

004.jpg

012.jpg

 Ha tetszik a bejegyzés, és megosztod: köszönöm :) Likeold a blogot, és jöjj máskor is :)

2012.06.04. 16:45

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása