2012.07.01. 13:21 Lázár Márta
Szépség percek - így varázsoljunk szép, telt ajkakat

sm2.jpg

Ó

de szép, ha a mosoly szép ajkakon fakad :) Persze, a természet nem mindig ad telt ajkakat, ilyenkor segítenek a kis smink-trükkök. Több is létezik belőlük az ajkak teltebbé tételére, nekem eddig ez tűnik a legegyszerűbbnek. És hatásosnak ;)

1 perces varázslat

Ez a sminktechnika az arcon lévő fény-árnyék segítségével segít a vékony ajak- problémán.

Lényege, hogy ha valamit nagyobbítani, erősíteni szeretnél, vagy ki akarsz emelni, akkor világos színekkel tedd világosabbá,ezzel kiemeled, erősíted. Ha pedig kisebbnek akarod láttatni, akkor sötétítsd.

Az ajkakra lefordítva ez így szól: ha a vékony szájat egy hangsúlyos kontúr ceruzával körbe rajzolod, még keskenyebbnek fog hatni! Ezért, ha teltebbnek láttatnád, akkor a környékét, a kontúrt hangsúlyozd, mégpedig világos színnel. Nézd meg a képen a különbséget: az erősebb kontúr optikailag keskenyebbé teszi a szájat, a világos pedig teltebbé.

Eszközök

Szükséged lesz egy olyan kontúrra, ami a bőrödnél picit világosabb. Ha nem találsz ilyet, akkor a korrektor is megfelelő.

A lépések

1. Rajzold körbe az ajkaidat a világos kontúrral. A fölötte lévő mélyedés/hajlat vonalait emeld ki úgy, hogy megrajzolod a két vonalat az orrodtól az ajkakig.  

2. A vonalakat lágyítsad az ujjbegyeiddel satírozva, de csak annyira, hogy az él eltűnjön, de a hatás azért megmaradjon.

3. Befejezésül rúzsozd, vagy színezd az ajkaidat egy meleg színű rúzzsal, ajakfénnyel, vagy balzsammal. 

ajkak.jpg

Az eredeti szöveg és kép itt van

Ha tetszik a bejegyzés, és megosztod: köszönöm :) Likeold a blogot, és csemegézz a fb oldalán is:)

2012.07.01. 13:21

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása