2012.10.30. 19:00 Lázár Márta
Mini terráriumok: 20 jó ötlet otthonra, vagy az irodába

006.jpg

Amikor kint már nincs friss virág, bent meg jó lenne valami kis élet, vagyis növény, de a cserepes túl nagy, nem illik a helyiségbe, nem elég mutatós, modern, akkor a mini terrárium a legfrappánsabb megoldás. Amolyan 2 az 1-ben dekoráció és növény is, a finom szépségek közé tartozik, és bármilyen környezetbe is helyezzük, a természetet idézi a maga törékeny bájával.

Előnye, hogy kis helyen elfér, nincs vele sok gond, és nem annyira a növény-vonal erős benne, inkább a dekoráció jelleg. Pontosan ezért illik modern irodába, recepciós pultra, vagy otthon a nappaliba, dolgozósarokba, illetve a komód tetejére. Fontos, hogy valami semleges alapra kerüljön (pl. sima fehér terítőre), mert így a látvány friss, üde és különleges lesz.

Kell hozzá

  • dekoratív üvegedények, vázák, üveg tortatartók, vagy szép nagy befőttesüvegek
  • apró kavics, vagy zúzott kő az üveg aljára 
  • faszén, hogy a növény friss maradjon
  • enyhe virágföld
  • növények: csüngő csokrosinda, páfrány, aloé, pozsgások, varjúhájfélék, kövirózsák, moha, mini orchideák, bambuszhajtások, stb.

A kavicsot és a faszenet is a kisállatboltból szerezhetjük be. Az edény aljára kerüljön a kavics, rá a föld, ebbe a növények, és a tetejére megint a kavics.  Úgy ültessük a növénykéket, hogy azonos igényűek legyenek, pl. a párakedvelő, lefedve is tartható páfrányokat egy edénybe, a levegőzést igénylő, fedés nélkül tartandókat ( pl. pozsgások) a másikba. A növények hajtásait időnként metsszük vissza, és csak akkor öntözzük, ha száraznak érezzük a földjét. 

A klasszikus feng shui szerint a természetet idéző kis kompozíciók különösen jótékonyak a környezetünkben, a munkahelyen pedig még inkább szükség van rájuk. 

Képek: egyszerű üveggömbök, karcsú különlegességek, mini üvegházak, mohák, páfrányok és pozsgák... 

001.jpg

003.jpg

004.jpg

006.jpg

007.jpg

009.jpg

010.jpg

012.jpg

013.jpg

014.jpg

022.JPG

015.jpg

016.jpg

028.jpg

029.jpg

017.JPG

020.jpg

021.jpg

023.jpg

024.jpg

025.jpg

026.jpg

027.jpg

 Képek forrása: itt  és itt és itt és itt és itt

Ha tetszik a bejegyzés, másik is tetszeni fog :) Likeold a blogot ide kattintva, és töltekezz a blog FB-os oldalán is :) 

2012.10.30. 19:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása