2012.11.15. 14:04 Lázár Márta
Vendégváró asztali díszek

v1b.jpg

Egyszerű, nagyszerű

asztali dekorációkat készíthetünk az ősz gazdag ajándékaiból :) Íme, itt a 25 legszebb!

Az asztali dísz

olyan, mint egy pici ékszer, jelentéktelen kiegészítő, ami teljessé kerekíti az összképet. Hangulatot és finom érzelmeket vált ki, ráhangol és vissza csatol az időszakhoz, amit a természet odakint éppen átél, a hideg ősz pompás színeivel szemünket gyönyörködteti.

Vendégségben voltunk, és a terített asztalon őszi falevelekből álló egyszerű, mutatós kompozíció díszelgett, közepén csendesen égett a gyertya. Nagyon szép volt, és az asztalnak rögtön fókuszt adott. (A 'fókuszról' itt egy bejegyzés.) Amíg a finom ebédet tálalták, időnként elmerengtem ezen a kis szépségen. Nyugalom...derű :)

Kell hozzá

Ami éppen van. Falevelek, vagy virágok, dísztök, gyümölcs, toboz, makk, teamécses, tömbgyertya, üveg tároló doboz, sima lapos kínálótál, fadarabok, stb. 

Hogy készül?

Ha alig van időnk, akkor csak rendezzük egy tálra, tányérra a szépségeket. Nem a mennyiség számít, ügyeljünk, hogy ne legyen zsúfolt  az összeállítás. 

A klasszikus feng shui

előszeretettel ajánlja ezeket a csináld magad lakásdíszeket, amikor a tér "elfáradt", egyhangúvá vált. Egy pici változás ilyenkor serkentőleg hat, és amíg készítjük, a kreativitásunk által magunk is felfrissülünk. Főleg, ha egy teamécsest, vagy tömbgyertyát is meggyújtunk a kompozíció közepén.

Tipp

Amikor unalmas, monoton, de kötelező munkát kell elvégeznünk, az égő gyertya, vagy teamécses akkor is feltölt: nyugalmas fénye hozzá segít, hogy kitartóak maradjunk, befejezzük, amit elkezdtünk.

Asztali díszek, kompozíciók 

006.jpg

016.jpg

021.jpg

018.jpg

022.jpg

 

025.jpg

002.jpg

027.jpg

028.jpg

007.jpg

010.jpg

v4.jpg

032.jpg

033.jpg

100096014.jpg.rendition.largest.jpg

m1.jpg

m2.jpg

m3.jpg

037.jpg

029.jpg

 

v1.jpg

005.jpg

036.jpg

011.jpg

v2.jpg

v3.jpg

Képek forrása: bhg, pinterest, és itt  és itt, és itt

Ha tetszett a poszt, kedveld a blogot a Facebook-on itt, Ha a 'Tetszik'-re kattintottál, kattintsd le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így fogod látni a friss posztokat.

2012.11.15. 14:04

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása