2013.01.02. 16:40 Lázár Márta
Így lehetsz boldogabb: 3 egyszerű gyakorlat

001a.jpg

Bagdy Emőke boldogságpszichológus sorai: 

Valójában amikor én boldogságról beszélek, akkor

örömről,

jó életminőségről beszélek. Mert igenis jogunk van hozzá. Mi több, meg tudjuk valósítani. Maga az élet lehet robotolás, keserűség, és lehet művészet. És hogy művészetté tegyük, a pszichológia üzenetét meg kell fogadni.

Meg is tudom fogalmazni, hogy mire jutott a pszichológia: 

Tápláld az optimizmusodat, 


és sose add fel a reménységet. Tanítsd az optimizmust, és tedd le a pesszimizmust, ami megbetegít. (Ez nem megy automatikusan, de mint mindenben, gyakorlás teszi a mestert. Mindennapos tudatosítás,  reggelente elhatározás, hogy ma örömben létezem, sok örömteli pillanatom lesz, és ezt a napot örömben fogom zárni - ez igen komoly változásokat indít el belül. Szelektálás: tudatosan örömteli képeket válogatni, mert a képek mélyen ivódnak lényünkbe. Figyelni a lélegzetünket, amely a mindenségben létező ritmust követi, és mindannyiunkat összeköt. Egyszerű gyakorlatok, amiket rendszeressé teszünk. - Fengshuitrend

Légy altruista. 


vagyis segíts másokon, mint magadon. Genetikai, velünk született a másikon segítés. A boldogságpszichológia igazolta, hogy endorfin-felszabadulás, boldogsághormon-felszabadulás és immun-stimuláció következik be akkor, hogyha valaki másnak segítek. Ha az ember valakivel jót tesz, a saját immunrendszere egy rövid akció után is erősödik, és pont azok a sejtek szaporodnak föl, amelyek védik a szervezetet a behatoló ellenségtől. 
Boldog az az ember, akinek van olyan vallási hitrendszere, ami megtartja, mert

 A mindennapos ima vitalitásgenerátor, 

az ima folyamata alatt olyan hormonátrendeződések történnek a szervezetben, amelyek megújítják az erőnket. De arról se feledkezzünk meg, hogy hálát adjunk, köszönetet mondjunk egymásnak is, dicsérjük egymást. Boldoggá tesszük egymást ezáltal. Követéses kutatások, vizsgálatok igazolják: ha én megköszönök neked valamit, azt mondom, jaj de jó, milyen hálás vagyok neked, te mindjárt jobban érzed magad, te is kedvesebb leszel a másik emberrel, és ez úgy megy tovább, mint a labda, csak úgy gurul, adjuk tovább egymásnak a nagyon pozitív lelki simogatásokat. Jobb lesz a közérzetünk, jobban fogjuk érezni magunkat együtt, a közösségben. 

(Bagdy Emőke, boldogságpszichológus szavai. Részlet ebből az interjúból, amit Zsizsmann Erika készített)

001.jpg

003.jpg

010.jpg

002.jpg

018.jpg

014.jpg

015.jpg

016.jpg

002b.jpg

004.jpg

009.jpg

022.jpg

021.jpg

005.jpg

008.jpg

020.jpg

006.jpg

007.jpg

017.jpg

013.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Köszönöm! Itt likeolhatod a blogot, kövesd az új tartalmakért :) Szép napot :) 

2013.01.02. 16:40

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása