2013.01.03. 19:30 Lázár Márta
Lakásunk harmóniája - feng shui módra

e3.png

Miért fontos a lakásunk harmóniája? Mert a sorsunkat is befolyásolja. A hely, ahol élünk, nemcsak tükre, hanem aktív része életünk alakulásának. A lakótér a boldogulásunk egyik fő komponense. A régi bölcsek hosszas megfigyelések után úgy fogalmazták meg, hogy minden működésünk, tervünk, kapcsolatunk 3 összetevő meglétén alapszik:

a megfelelő hely, a megfelelő idő, és a megfelelő emberek.

Ha ez a három tényező együtt van, akkor az, amiben tevékenykedünk, vagy a különböző törekvéseink sikeresek lesznek. Ha e három közül (tér-idő-ember tényező) az egyik nem megfelelő vagy hiányzik, a célhoz vezető út sok vesződséggel jár. Ha pedig kettő hiányzik közülük, akkor nagyon kevés esély marad a megvalósulásra. Vonatkozik ez az emberi kapcsolatainkra, párkapcsolatunkra és a mindennapi életben betöltött szerepünkre is. A tér, amelyben élünk, 1/3-ad részben felelős a boldogulásunkért, sikereinkért.

A tér harmóniája

tehát nem csupán az esztétikum miatt fontos. Amilyen a ház, olyan tendenciák jelennek meg lakói életében. Ha a ház/lakás formai szempontból (elhelyezkedés, környezet, a bejárat és a helyiségek kialakítása) ideális, akkor a ház támogatást ad lakóinak, hozzá teszi azt az 1/3-ad részt, ami előre visz. A régi bölcsek az épületek formája, elrendezése, és a bennük lakók sorsa, boldogulása közötti összefüggéseket megfigyelték, és ezután megalkották a klasszikus feng shui alapelveit, melyek a harmonikus ház, lakás kialakításához járulnak hozzá. Ezek időtlen és univerzális működési törvények és modellek, amelyek érvényesek minden korban minden épületre. 

0013.jpg

A tér energetikai hatásai

a formáktól, és a kialakítástól függnek. Amikor a klasszikus feng shui segítségével felmérjük és átrendezzük a lakást, az a célunk, hogy a lakók számára ideális térelrendezést, egy ideális energetikai mintát hozzunk létre, amely a történésekre is ideális hatást fejt majd ki.

A formai rendezés

tehát az elődleges. Ha egy ház bejárata, a szobák nem a megfelelő helyen vannak, az energetikai hatások is hiányosak lesznek, vagyis az a harmad rész, amit a tér a boldogulásunkhoz hozzá tudna tenni, hiányos lesz, és életünk döcögősebb, vagy bizonyos területeken, motívumokban hiányos lesz. Pl. nehezebben jön össze, vagy marad tartós a párkapcsolat, vagy nem találunk rá személyes céljainkra, esetleg hiányosak lesznek a kapcsolataink, munkánk, előmenetelünk gátolt, stb.

A modern feng shui irányzatok a lakások ezen rendezésével nem foglalkoznak, csupán életterületeket vetítenek a térbe, holott ha egy ház, lakás formai adottságai előnyösek, akkor a színek, dekoráció megjelenítése csupán esztétikai élményt ad, ha pedig hátráltatóak, akkor nincs az a szimbólum és égtájhoz igazított színezés, ami segíthetne rajta.

Célunk a klasszikus feng shui által,

hogy a ház, amiben lakunk, formájában és elrendezésében legyen rendben. A tér támogatása csak így valósulhat meg. A formai rendezés a bejáratnál kezdődik, végig halad a főbb helyiségeken, és korrigálja a lakást részeiben és egészében is. A korrekció a legtöbb esetben átrendezéssel, illetve a világítás, a színek, formák, képek és dekorációk bevonásával valósul meg. A klasszikus feng shui univerzális szabályrendszert fogalmaz meg, vagyis ez bárkinél, minden térben alkalmazható, ehhez adódnak még az egyéni vonatkozások, amiket a tér fejez ki.

Ugyanakkor fontos,

hogy: bár sok háznak vannak hátrányos pontjai, az aggodalom sokkal többet árthat! Ezért, ha jól megvagyunk a lakásunkban, és az életünkkel is nagyjából elégedettek vagyunk, nincs szükségünk a feng shuira. Ha a lakást szeretjük, ha a szeretetteljes légkör megvalósul benne, akkor máris sokat tettünk, hogy azt az 1/3-ad részt, amit a lakótér a boldogulásunkban képvisel, pozitív irányban tartsuk.

living room.jpg

seating.jpg

a001.png

a2.png

a3.png

a4.png

a5.png

a6.png

a7.png

b1.png

b2.png

b3.png

c1.png

c2.png

c3.png

c4.png

d1.png

d2.png

d3.png

d5.png

f3.jpg

co2.jpg

040.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson.Köszönöm! Itt likeolhatod a blogot, hogy követhesd az új tartalmakat. Szép napokat :) 

2013.01.03. 19:30

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása