2013.02.22. 16:30 Lázár Márta
Esküvő Toszkánában

2.jpg

15.jpg
{Nem teszem föl azt a kérdést, hogy vállalnád-e, hogy Te legyél, és hogy legyen Ő, te meg így, fehér, nem fehér ruhában, szőlő, nem szőlő közelében, kőház, nem kőház falai közt, szerelemmel, nem szerelemmel, nevetve, nem nevetve, mondjad azt, hogy igen, nem igen, nagyon, nem nagyon, igen, nem, igen… Igen, örökre.}

Vannak régiók,

amik úgy élnek a képzeletünkben, mint ideális helyek, ahol jó lenne élni. Ahol minden sokkal derűsebb, becsesebb, vidámabb, tartalmasabb és szebb lenne. Zsigereinkben érezzük a táj erejét, vonz és hívogat. Szíves-örömest kaptatnánk Toszkána lankáin, feledve a mindennapokat. Persze, ha tényleg ott kellene élnünk, kiderülne, hogy a kerítést ott se fonják kolbászbú, és a tejjel-mézzel folyó patak nem csörög a kert végében.

A tájak hatása

Nemcsak a klasszikus feng shui vesszőparipája, hogy egy-egy táj más és másfajta hangulatot (csi-t, energiát, erőt) áraszt, és saját képére formálja a jellemet, gondolkodást, a dolgokhoz való hozzá állást, sőt, az életritmust, és az életcélokat.

Toszkána

Maga a fény és érzelem, a szenvedély és az oldottság. Ott, a végeláthatatlan térségben „a fény az embert is átsugározza, a dolgokba is bevilágít és a gyümölcs íze is világosabb.” (Hamvas Béla) Toszkánában közel a természet, és olyan magasztos erőt képvisel, hogy nem lehet túl sokáig karba tett kézzel ülni, menni kell, és a földdel, a veteménnyel dolgozni, azután csak úgy létezni, örülni.

Azok a toszkán házak!

A házak a régió jellegét hordozzák, az ember pedig jellemében hordozza a házat, amiben él. A toszkán házak erősek, nagyon is hatnak az akaratra, egy erős házban nem punnyad automatikusan az ember, mert a tér, ami körül vesz, serkenti, feltölti, ki kell menni és szétárasztani, szétzilálni a felgyülemlett erőt. Na, menj, tedd, akard, küzdj, kelj föl, kelj föl fiam.

Nem is kérdés, hogy hányan vagyunk, akik azonnal pakolnánk és mennénk toszkán kőházat, villát, kastélyt venni, ha ez valami módon lehetségessé válna és nem kéne itt hagyni ezt a fanyar finom hazait se.

Legjobban persze a Toszkánában forgatott filmekkel  - Napsütötte Toszkána , Lopott szépség, Szoba kilátással, stb. - hergelhetjük magunkat, még így is van erejük a képeknek, méz, szőlő, olíva, és a rozmaring illata. Toszkána: a megszelídített és művelt szintre emelt természet, minden értelemben. 

3.jpg

1.jpg

4.jpg

5.jpg

001.jpg

005.jpg

19.jpg

20.jpg

22.jpg

13.jpg14.jpg
17.jpg
11.jpg

032.jpg
12.jpg

017.jpg
10.jpg
16.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
{Képek forrása: nicety, style me pretty, fengshuitrend. Fotós: Mike Larson Esküvőszervezés, helyszín, stílus: alchemyfineevents }

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, lehet, hogy másnak is tetszik majd :)  Itt likeolható a blog, és a fb oldala, ahonnét láthatod, ha van újdonság a blogon! Szép napokat :) 

2013.02.22. 16:30

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása