2013.03.22. 15:16 Lázár Márta
Húsvéti tojások csipke mintával

004_1.jpg

Végre egy látványos díszítés, amivel nem kell órákig vacakolni... Azoknak való, akik egy kicsit szeretnék felidézni a hagyományos "hímeset", de se idejük, se kialakult technikájuk nincs, hogy megvalósítsák. A csipke mintás húsvéti tojásdíszítést könnyű technika, a végeredmény pedig különleges és csodaszép! Ha nem akarjuk pink és türkizkék színekben elkészíteni, akkor maradhatunk a tradicionális pirosnál, vagy a többi színnél, bár kétségtelen, hogy a pasztell, világos árnyalatok jobban illenek a csipke díszítéshez.

Ha természetes színezéket (hagymahéjat) használunk, a csipkés trükk akkor is szép eredménnyel kecsegtet, és az is mutatós, ha a csipkeszalagot rákötözzük, vagy rávarrjuk a tojásra, ezek leírását  megtaláljuk alább.

6-féle elkészítési mód

 

1. Csipkemintás festett tojások 

Az eredeti leírást itt találjuk, de a következők szerint is elkészíthetjük: a megfőtt tojásokra gumival rögzítjük a csipkét úgy, hogy ne mozduljon el, és így festjük meg a tojást, ekkor a héjon, a csipke alatt marad a szép minta.

BeforeLaceWraps1-525x343.jpg003.jpg

A pink tojást a fentiek szerint festették be, a világos türkizre utólag kötöttek csipkét.

 

004v.jpg

001.jpg

Ezzel a technikával festett tojásokat láthatunk, leírásuk ide kattintva látható

martha_1.jpg

010.jpg

2. Csipkével díszített tojások 

A készre színezett tojásokra száradás után is köthetünk, ragaszthatunk csipkét. A végét összevarrjuk, vagy apró ragasztópöttyel ráragasztjuk a a tojásokra. 

002.jpg008_1.jpg

013.jpg

 

 

bhg.jpg

3. Csipkeminta és természetes festék

Csipkemintás tojást hagymahéjból készült természetes festékkel is festhetünk.  Ennek a leírását itt találjuk. 

 

v.jpg

v2.jpg

4. Áttört csipkeminta

A csipkét a színezetlen tojásra tesszük, majd fehér akrilfestékkel kitöltjük a csipke mintáit, és száradás után levesszük a csipkét.

 content_Lace-eggs-ss.jpg

5. Tojások csipkés köntösben

A színes tojásokat teljesen beboríthatjuk csipkével, ekkor a végeit összevarrjuk. Ha körkörösen díszítjük, akkor csak a kis csíkokat kell a végükön rögzíteni. 

011_1.jpg

6. Vintage és shabby chic

Ha a vintage, vagy a shabby chic stílus tetszik, akkor fehér akrillal fessük be a tojásokat, majd díszítsük pici újságkivágással, vagy natúr/szürke szalagcsipkével. 

012_2.jpg

{Képek forrása: homeditklikk.no}

Ha tetszett a bejegyzés, másik is tetszeni fog, köszönöm, hogy olvasod :) Itt likeolhatod a blogot, és a fb oldalán is töltekezhetsz, a tartalmas látni-olvasnivalókat itt, a blogon találod :) 

2013.03.22. 15:16

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása