2013.05.17. 07:54 Lázár Márta
Vietnam-i ház, ahová bekopog a kókuszdió

06.jpg

Jó tíz évvel ezelőtt egy belga házaspár felkerekedett és meg sem állt Vietnámig, hogy új helyet, új munkát és új életet találjon magának. Mint a mesékben, Peter, és felesége Hedvig neki vágtak a világnak és kitartó munkával sikerült is mindhárom célt megvalósítaniuk. 

Az új élet eléggé hektikusnak tűnt, az idegen országban az otthonuk lett az oázis, ahová kimenekülnek a robogóktól hemzsegő, átláthatatlan belvárosból.  A házat maguk építették, és - mivel kézműves bútorgyártással, valamint meleg- és hideg burkolatok készítésével keresik kenyerüket - nagyon sok elemét saját kezűleg állították elő. A sok üveges ajtó, az eklektikus stílusú, néhol vintage elemekben bővelkedő szerkezetek mind-mind kezük munkáját dicsérik. 

A ház különlegessége C alakjából adódik. Nyitott falai egy óriási udvarra néznek, tetején megkapó, keleti típusú zsúpfedél, ami pálmalevelekből és vízhatlan rétegelésből áll, s bár az esőt távol tartja, a potyogó, fedélen kopogó kókuszdiókat és a vele járó zajt nem. "Kellett egy idő, míg megszoktuk, hogy időnként bekopognak hozzánk." - mondja Peter. A moszkitók ellen a hagyományos baldachinos megoldásokkal védekeznek. A ház a New York Times Különleges otthonok sorozatában is megjelent. 

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

011.jpg

012.jpg

013.jpg

014.jpg

015.jpg

017.jpg

Egy csipet Vietnam

v2.jpg

v4.jpg

v5.jpg

Ha tetszett a poszt, másik is tetszeni fog :) A blogot itt kedvelheted: töltekezz a FB oldalán is.

2013.05.17. 07:54

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása