2013.05.19. 17:28 Lázár Márta
Mediterrán tornácok - a 21 legszebb

2.png

Tornácok? Biztos, hogy nem teraszok? Hát, a spanyolok szerint ezek bizony tornácok - porches - s ahogy utána néztem, ez jött ki angolul is, porch. Ez nem terasz, hanem a mi tornácunkhoz hasonló kültéri helyiség, bár léptékben a mi magyar parasztház-tornácunknál jóval tágasabb. A házhoz kapcsolódó fedett ücsörgő, aminek szerepe, hogy félig zárt, félig szabad teret és árnyékot biztosítson, illetve, hogy légáramlat-szabályozásával hűvösen tartsa a házat. 

A mediterrán tornácok általában gerendás mennyezetűek, ezt azért fontos kiemelnünk, mert a populáris feng shui az egyik leghátrányosabb szerkezetnek tartja a gerendát, erős sha/vágó/ tulajdonságot tulajdonítva neki - alaptalanul. A gerendák, azon túl, hogy a világ építészetében ismert tartószerkezetek, szabályozzák a ház páratartalmát, valamint fontos szerepük van a légáramlat biztosításában. (A gerendák alá eső ágyakat baldachinnal tehetjük puhábbá, védettebbé.)

A képeket nézegetve mi mást mondhatnánk, mint hogy jah, a mázlisták. Akiknek nagy hegyeik és tengerük is van. Ettől függetlenül meríthetünk belőlük és a mi tornácunkat is kialakíthatjuk mediterrán stílusban. 

001.jpg

3.png

4.png

5a.png

6a.png

10.png

7.png

8.png

9.png

15.jpg

 

012.jpg

12.jpg

13.jpg

020_1.jpg

14.jpg

16.jpg

015.jpg

17.jpg

18.jpg

2.png

1b.jpg

1c.jpg

1d.jpg

1.jpg

1e.jpg

{Képek forrása: Elmueble, pinterest}

Ha tetszett a poszt, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt kedvelheted a fb-on. Jöjj máskor is, a Feng shui trend blogon tartalmas posztok várnak! Szép napokat :) 

2013.05.19. 17:28

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása