2013.08.02. 10:46 Lázár Márta
Görög szoba kilátással

005.png

Görög nyári szálláshelyekre látogatunk: egyik modern, a másik hagyományos görög. Melyiket választanád? 

1. Ház Serifos szigetén

A ház, melynek kilátása a Dél-Égei tengerre nyílik, valamikor bányászbentlakás volt. Az épületsor 30 m hosszú és 4 m széles. Egyik oldala csupa ajtó, a másikon csupa ablak. Ebből kellett kihoznia valami különlegeset George Zafiriou építésznek, aki egészen visszafogott színekkel érte el az egyszerű és elegáns hatást. A színeket nem a megszokott fehér-kék=görög felállásban használta, inkább az épület egykori funkcionalitását őrizte meg a szürke örök finomságával, a beton felületekkel és a letisztult, minimalista designnal.

Hangtompító színek?

A színeknek, mint tudjuk, hangerősítő-, vagy tompító hatásuk is van, egy-egy szín jelenlétében erősebbnek , vagy tompának érezzük a hangokat. A fehér, és a halvány neutrális színek a csendet erősítik, megnyugtatnak. A kevés berendezési tárgy pedig az érzékeinket pihenteti meg. A klasszikus feng shuiban nem véletlenül ajánljuk azoknak, akik huzamosan fáradtak, vagy hosszan tartó betegséggel küzdenek, és a lakásuk tele van sokféle színnel, dísszel, hogy ha regenerálódni szeretnének, tagolják a teret, hagyják fellélegezni, vagyis egy-egy részről pakolják el szem elől a "vackokat", illetve használjanak visszafogott színeket. George Zafiriou egy csendes, pihentető, mégis nagyvonalú teret hozott létre. Talán nem véletlenül jut eszembe a képek láttán a csíksomlyói remetelak, aminek alig van dísze, és a legmélyebb csend honol benne. 

009.jpg

 

b1.jpg

002.png

003.png

005.png

008.jpg

007.jpg

010.jpg

011.jpg

012.jpg

014.jpg

001.png

006.png

serifos.jpg

2. Tradicionális házikó Mykonos-on

Ebben a házban megőrizték a hagyományos építészeti elemeket, a falusi hangulatot pedig modern dekorációval és szőttesekkel fűszerezték.

001.png

003.png

004.png

005.png

006.png

007.jpg

mykonos-8.jpg

002.png

{ Forrás: tovima}

Ha tetszett a poszt, oszd meg barátaiddal. Köszönöm szépen! Itt kedvelheted a blogot. Jöjj máskor is, tartalmas posztokkal várlak! Szép napot :)  

2013.08.02. 10:46

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása