2013.08.31. 10:29 Lázár Márta
Készítsünk derűs potpourrit - 2 remek recept

003b.jpg

Azoknak, akik kedvelik a szárított virágszirmok látványát, és ezt még egy kis illattal is gazdagítanák. Nyár végi búcsúztató dekoráció, vagy kedves ajándék szülinapra, névnapra, esetleg esküvőre.

Az alábbi potpourri receptek alapja a szárított virág, amely több feng shui könyvben is vitatott téma, pedig mértékkel, és megfelelőképpen használva még a klasszikus feng shui is megfelelő dekorációnak tartja. Addig "jó", míg nem porfogó, hanem őrzi még élénk színét.

A házi potpourrik élettartama - mivel tartósítószertől (fixálótól) mentesek, nem olyan hosszú, ezért 3-5 hét után váljunk meg tőle, esetleg készítsünk újat. 

1. Rózsaszirom potpourri

Hozzávalók

bármilyen rózsacsokor, amely már kezdi elveszíteni eredeti pompáját

egy tálka, vagy szép edény

illóolaj

Így készül

A rózsaszirmokat fejtsük le, terítsük szét egy papíron, vagy egy nagy szitában, szűrőben és hagyjuk megszáradni. Néha mozgassuk át, hogy egyenletesen száradjanak ki. 1-2 nap alatt elkészül az alapunk, amire csak illóolajat kell szórnunk.

Nyugtató hatású illatok: citromolaj, geránium, édesnarancsolaj, rózsaolaj. 

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

2. Színes-szagos potpourri

Hozzávalók

Levendula, rozmaring, szegfűszeg, szárított virág, ágacska, szép kavicsok

Mindezt rendezzük el egy tálkában, majd szórjunk rá illóolajat.

Tipp

Ha ajándékba készítjük, akkor varrhatunk, vagy horgolhatunk neki egy kis zsákocskát, vagy tartót. 

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

{Források: daily-colours, google}

Ha tetszik a poszt, és a blog, FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.08.31. 10:29

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása