2013.09.03. 07:04 Lázár Márta
Gyönyörű XVIII. századi kúria Spanyolországból

a1.png

Egy tökéletes, XVIII. századi kúriába látogatunk, ahol a monumentális spanyol mediterrán mellett feltűnik a sajátosan finom színvilág, amit a legszebb spanyol házaknál láthatunk, mindez álomkerttel övezve. Ilyen az, amikor az antik és a modern tökéletesen ötvöződik. Gyönyörű spanyol házak még itt a blogon: 1 és 2 és 3 és  és 5.

Gyönyörű ház és a szép megélése

Életünk első 21 évét három szakaszban három különböző irányultság hatja át. Létünk kezdetén, az első 7 évben világlátásunkat az az idea határozza meg, hogy a világ jó. A második 7 évben (7-14 éves korig) azt éljük át, hogy a világ szép, a harmadik szakaszban pedig (14-21 éves korig), hogy a világ igaz. Ha ehhez az alapirányultsághoz képest valami egészen mást élünk meg a különböző szakaszokban (pl. a "jó" szakaszban nem igazán vesz körül jóság), akkor lesz belőlünk olyan felnőtt, aki vagy korrigálni fogja, amit nem élt meg, vagy pedig mindenféle pót-útvonalakkal próbálja megtölteni a hiányt.

A másik gondolat, ami ezt a gyönyörű házat nézegetve felmerült, hogy bennünk, mindannyiunkban kódolva létezik a szépérzék – és mellette még tulajdonképpen minden – de a szépet elő kell hívni. Tulajdonképpen ezt tesszük akkor is, amikor szép képeket nézegetünk, szépérzékünk életre kel, és a szép a nyugalommal együtt elő hívja a harmóniát, amire születtünk. Hát ezért jó megnézegetnünk egy gyönyörű, XVIII. századi kúriát. 

008.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.png

008.png

a9.png

010.jpg

a10.png

a11.png

a12.png

013.jpg

002.png

{Képek forrása: el mueble}

Ha tetszik a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. A blogot a FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.09.03. 07:04

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása