2013.09.16. 02:44 Lázár Márta
Stílus-tippek függönyvadászathoz

s2.jpg

A függöny fontos komponens, hiszen a szobát felöltözteti és otthonossá teszi. Sokféle funkciója mellett (árnyékolás, szigetelés) az is fontos, hogy passzoljon a szobához és a kiválasztott stílushoz.

Hogyan válasszunk?

Amikor új függönyt vadászunk, vagy a régit lecseréljük, a stílus megtalálásában szerepet játszik, hogy  a szobánk 

- tágas, vagy kicsi, szűk-e: kis szobába, kicsi ablakhoz nem illenek a redőzött, klasszikus függönyök, ide elegendő lesz a karnis szélességéhez mért másfélszeres szélesség. 

- melyek a domináns színei: a függöny akkor jut igazi szerephez, ha színében is össze illik a meglévő színekkel, ezért függönyvásárláshoz mindig vigyünk magunkkal egy színkártyát a szoba színeiből. 

- milyen ablakok vannak benne, és mennyit kell elfednünk a külső térből: ha nagyon szép a kilátás, akkor használhatunk kis lapfüggönyöket és drapériát, hogy a köztük lévő sávban kiláthassunk.

- mennyi természetes fény áramlik be: hiába szeretnénk erőteljes stílusú és színű függönyt, ha nincs elég fény, a szobát csak besötétíti. 

A klasszikus feng shui

nagyon figyel arra, hogy ne legyen túl sok ablakfelület a szobában, különben a tápláló csi nem tud stabilizálódni, s ez szétszórtsághoz, vagy a javaink, értékeink elillanásához járul hozzá. Ezért a nagy ablakokat - ha vannak - mindenképpen fedjük be dekoratív függönyökkel. Ha így teszünk, az otthonunk sokkal inkább hívogató és támogató erőt hordoz.

Stílusok

Ebben a részben a következő stílusokat nézzük át: klasszikus, modern, retro, shabby chic. A következő rész stílusai: vintage, természetes, country, romantikus, loft. 

Klasszikus

Ez a stílus monumentális, a régmúlt idők méltóságát idézi, ezért az ilyen stílusú függöny is hangsúlyos, nemes anyagból készül, sok redővel, behúzással, és elegáns díszítéssel. A klasszikus stílusú függöny fokozza az ünnepélyességet, a függönyök hosszúak, a padlóig érnek, mintájuk visszafogott, kivéve, ha a szín, vagy minta látványelemként szerepel.

014.jpg

012.jpg

011.JPG

010.jpg

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

Modern

Ez a stílus levegős, könnyed, egyszerű. Dísztárgyból kevés van, azok is inkább nagyobb méretűek, nem zsúfolják túl a szobát. A modern stílus világos színeket használ, ezeket néhol erőteljesen ellenpontozza egy hűvösebb, hangsúlyos színnel. A lehető legegyszerűbb függöny illik hozzá, amely általában a mennyezettől a padlóig ér. 

006.jpg

007.jpg

001.jpg

003.jpg

004.jpg

002.jpg

Retro

Ez a modern stílus az '50-60-70-es évek utáni vidám nosztalgiából indul, a harsány színek, domináns, geometrikus minták jellemzik. Az ilyen függöny valamilyen módon - színében, mintájában - élénk párbeszédet folytat a fal  színével, vagy mintájával. 

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

Shabby chic

Ez is nosztalgia, de a vidéki stílus megkopott eleganciájú, kastély-fílinggel fűszerezett változata, sok csipkével és fehérrel. 

001.jpg

002.gif

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

008.jpg

009.jpg

011.jpg
hmprod (32).jpg

{ Képek forrása: homestore, h&m home, housetohome, pinterest, google}

Ha tetszik a poszt, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blog fb-oldalát itt likeolhatod, kövesd, hogy láthasd az új posztokat. Szép napokat :)  

Tanuljunk együtt tradicionális feng shuit! Már csak 4 nap és kezdődik! Részletek itt 

2013.09.16. 02:44

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása