2013.11.28. 12:24 Lázár Márta
10 vidám adventi naptár, gurigából

003c.jpg

Az egyik legegyszerűbb dekor alapanyag a WC-papír guriga. Nem éppen szakrális jellegű, viszont remek alapanyag adventi naptárakhoz is! Az egyszerű, bájos, vidám ötletekből lássuk most a legjobb 10-et! 

A gurigás adventi naptárakhoz kell: WC-papír gurigák, ragasztószalag, cellux, vagy ragasztópisztoly, filctoll, és kb. fél -1 óra békén hagyás az alkotáshoz :) 

Mit rejtsünk el bennük? A gyerekekkel készítsünk sokféle formájú apró mézeskalácsot, ez az egyik legegyszerűbb töltelék. A pici marcipángolyó, vagy apró csoki, aszalt finomság a másik jó ötlet. Fontos: ne vigyük túlzásba az ajándékokat! Felnőtteknek könnyen teljesíthető ötlet- és kívánságcédulákat rejtsünk el. 

10 változat, leírásokkal

1.

Az egyik legegyszerűbb, vidám kis házikó. Mi kell hozzá? 

- wc papír gurigák, ragasztószalag, csomagoló- vagy sütőpapír, filctoll, vagy szám-matrica, zsinór.

- így készül: a wc-papír gurigákat kettesével, majd csoportonként ragasszuk össze a ragasztószalaggal. (Használhatunk ragasztópisztolyt is.) Vágjuk ki a borítást, írjuk-, vagy ragasszuk rájuk a számokat, ragasztó segítségével fedjük be a gurigákat. Ezután hátul töltsük be a kis meglepetéseket, és ragasszuk le. A tetejére kartonlapból ragasszunk tetőt, a kéményt pedig rögzítsük erre.  

017.jpg

001a_1.jpg

2.

Az egyik legegyszerűbb, csak a gurigák, kis papír korongok és színes szalagok kellenek hozzá.

002.jpg

3.

Ez is pofonegyszerű! A gurigát összetűzzük az alján, valamilyen színes festékkel befestjük, számozzuk, rátűzzük egyenként egy szalagra, majd a szalagot rögzítjük egy kartonlapra. 

006.jpg

4.

Ennek a bájos adventi naptárnak itt van a leírása, lépésről-lépésre. Vintage-shabby stílus ;)

003b.jpg

003.jpg

5.

Süveges tél-manók. Ruhájuk, sapkájuk színes papír.

009.jpg

6.

Füzérre fel! Az összes gurigát először egy szalagfüzérre ragasztjuk, vagy tűzzük, ezután felakasztjuk és így kerül bele a cukorka-szerűen becsomagolt meglepetés. 

007.jpg

7.

Kartonlap, gurigák, színes papír, sok ragasztás. Ügyeljünk, hogy az ajándékok ne süllyedjenek a gurigák aljára!

010.jpg

8.

Télapókák: az egyik legbájosabb adventi naptár. A leírást itt találjuk. A süvegekhez külön minta nyílik itt

004.jpg

9.

Vidám kavalkád

EZ a leges-legegyszerűbb! És vidám! 

008.jpg

10.

Füzér a fára, vagy a nappaliba. Egyszerű, nagyszerű. A teljes leírás itt. 

011.jpg

012.jpg

013.jpg

Kellemes, sikeres készítést :)

Ha tetszik a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. A blogot a FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.11.28. 12:24

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása