2014.07.31. 17:55 Lázár Márta
Álom fürdőszoba

007d.jpg

Itt egy szép, tipikusan toszkán stílusú fürdőszoba. Alapszíne a narancs és barna keveréke, vagyis a terrakotta, mely finom melegségbe burkolja, ehhez igazodik minden tárgy, amit elhelyeztek benne.

Mitől szép? A szokatlan arányoktól - magas, hangsúlyos fal-ablak - a mozaikcsempe padlótól, a terrakotta alapszíntől, az ívelt lábú asztal-széktől, melyek egy átlagos fürdőszobában nem fordulnak elő, a vörösréz fürdőkádtól, mely sajnos szintén nem... az öntöttvas kiegészítőktől, míves dobozoktól, tárolóktól és a kevés aranytól, mely itt-ott felfénylik, és emeli a fürdőszoba eleganciáját.

A fürdőszoba

Yin hatású helyiség Így hívjuk a klasszikus feng shui szerint azokat a szobákat, amikben a yin jelleg (pl. a hűs, hűvös érzet, vagy a hideg színösszeállítás, illetve a Víz elem/energia minőség/) dominál. A klasszikus feng shui szerint a fürdőszoba olyan, mint egy zárkózott, halk szavú ember, hűvös és visszafogott. Legtöbbször fehér, vagy kék színekkel dekoráljuk, pedig ez a kettő inkább fokozza a Víz yin jellegét, és szikárrá, vagy éppen túl sterillé teszi. Ahhoz, hogy egyensúly és harmónia szülessen ebben a helyiségben, mindenképpen valamilyen meleg tónusnak, vagyis a Föld elem moderáló hatásának érdemes megjelennie, akkor is, ha már fehér, vagy kék a fürdőnk. Ez lehet pl. narancs, sárga, bézs, barna árnyalat, illetve a vörös lágy változatai a rózsaszíntől a terrakottán át a lágy bordóig. Lehet textúra: kerámia, vagy ilyen hatású burkolat, puha textíliák. A szögletességet a gömbölyű és íves formák lazítják. A kéket, feketét óvatosan használjuk, mert fokozza a Víz elem amúgy is domináns jellegét, míg a Föld kellő kontrollt ad neki, terelgeti, egyensúlyban tartja.

Álomszép

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

011.jpg

 {Forrás}

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg, és csatlakozz a fb oldalunkhoz, ahol közzé teszek mindent, ami szép és hasznos, ami téged is érdekelhet :)  Szép napokat!

2014.07.31. 17:55

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása