2015.03.30. 23:56 Lázár Márta
Csináld magad: szép virágos hímes tojások

bb.jpg

Ezek a szép, virágos hímesek 12-féle egyszerű és jól bevált technikával készülnek. Ha szereted az egyedi, mutatós meglepetéseket, akkor meríts az alábbi ötletekből, és alkoss egyéni stílusú, finom húsvéti hímes tojásokat. A virágok? Szépek, nőiesek. Finoman keltik életre érzéseinket. Művészi hatást keltenek, vagy éppen könnyed, vidám hangulatot varázsolnak körénk. 23 ötlet, leírásokkal.

1. Pöttyözés 2. Akvarell festés (vízfestés) 2-3. vízfesték és színes ceruza 4. arany filc 5.-6. akvarell 7.- 9-.szalvéta technika (découpage), spárga ragasztóval, pöttyözés 10.-17. szalvétázás (découpage) 18.- 19.matrica 20. alkoholos filc (fekete és/vagy fehér 21. selyemszalag 22. textilvirágok 23. dekortapasz  

VÍZFESTÉKKEL

1. Pöttyözve festett, apró virágminta

Pár alapszín (rózsaszín, türkiz, sárga), és pillanatok alatt elkészülnek ezek az apró virágos tojások. Tipp: ecset helyett használhatsz fültisztító pálcikákat is, ekkor szabályosabb pici virágokat festhetsz. Fontos: mielőtt a tojásra festenél, próbáld ki a motívumokat egy papíron. 

007a.jpg

008a.jpg

008.jpeg

2. Rajzolva, festve 

Először rajzoljuk meg a mintát a fehérre alapozott tojáson, majd töltsük ki és erősítsük meg a mintákat, vonalakat. Használjunk vékony (2-es és 3-as) ecsetet. Ötlet a thelittlestm blogon. 

2.jpg

eggs.jpg

 

3. Vízfesték és fekete ceruza

Nagyon egyszerű eljárás, látványos eredménnyel :) Részletes leírás az alisaburke blogon 

9.jpg

9a.jpg

 4. Arany filccel díszítve

Először befestjük a tojásokat, majd megrajzoljuk a mintát, és akár mi, akár a gyermekek aranyszínű filccel, vagy színes ceruzával kiszínezzük a virágokat. Ötlet és leírás: dominstil.si 

02a.jpg

5. Virágok, country/vidéki stílusban

Először egyszínűre festjük a tojásokat, majd ceruzával felrajzoljuk a mintát, és különböző színekkel megfestjük kedvenc virágainkat. Leírás a Victoriamag.com oldalon. 

006.jpg

6. Boglárkák, ibolyák, árvácskák

Egyszerűen készülnek ezek kis vízfestmények :) Használjunk jó minőségű vízfestéket, nem túl nagy ecsetet, a virágokat pedig először papíron fessük meg, majd másoljuk át a tojásokra. Ha akrillal dolgozunk, a végeredmény tartósabb (ha víz éri a tojásokat, nem lazul fel és kenődik el a festmény). Leírás lépésről-lépésre a Craftberrybrush oldalon. 

01.jpg

01b.jpgHa a festés nem a te világod, akkor jöhet a SZALVÉTÁZÁS, DÉCOUPAGE

7. Szalvétázás tojásfehérjével

Nem kell hozzá semmi más, mint szép szalvéták, amiket leválasztunk (hogy csak a mintás kerüljön a tojásra), éskicsit felvert tojásfehérje, amivel - mint a découpage ragasztóval - szépen rásimítjuk a tojásra. Hagyjuk megszáradni és kész. Leírás lépésről-lépésre: larecetadelafelicidad (= a boldogság receptje) oldalon :)  

02f.jpg

8. Vintage virágok, lepkék

Gazdag mintákkal, leírás lépésről-lépésre a honestlyyum oldalon. 

0001.jpg

9. Romantikus country/vidéki stílusú hímes tojások

3 technikával készülnek: a világoskékek vízfestékkel, a virágosak szalvétával, a finoman csíkozottak spárga és ragasztó segítségével. Leírás lépésről-lépésre a countryliving.com oldalon. 

005.jpg

10. Rózsás romantika

Szalvétákkal, egyszerűen. Forrás deavita.fr

3.jpg

4.jpg

11. Skandi country

A skandináv vidéki stílus színei jelennek meg ezeken a vidám, rózsás tojásokon. Leírás a craftandcreativity oldalon.

8c.jpg

 12. Masnis 

Csak egy kis rózsaszín cérna, és máris egyedi a megjelenés! 

5.jpg

13.-15. Virágom, virágom... szalvétákkal

Források 

6.jpg

7.jpg

009b.jpg

008d.jpg

17. Martha virágos-madaras húsvétja

Martha Stewart is használja a decoupage technikát, az itt látható tojások leírása a marthastewart oldalon.  

002.jpg

 MATRICÁVAL

18. Virágos tojások matricával

Hobbiboltokban és/vagy nagyobb irodaszer boltokban kapható, nyomtatható matrica fólia kell hozzá. Leírás a jessicajonesdesign oldalon. Persze készen vásárolt matricát is használhatunk hozzá. A legszebb matricák: Djeco

004r.jpg

19. Martha Stewart matricával díszített tojásai

Először kinyomtatjuk a motívumokat (speciális matrica-fóliára), aztán kivágjuk és ragasztjuk. Leírás:  marthastewart.com

003.jpg

 20. Alkoholos filccel? Miért is ne.

Ha már se a vízfestésre, se a színes rózsákra nem fűlik a fogunk, és valami modernebb hangvételt szeretnénk, akkor elő az alkoholos filccel és 20 perc alatt el is készülünk ezekkel a dekoratív példányokkal. Részletes leírás az alisaburke blogon. 

9c.jpg

9d.jpg

 21. Szalagos virágok

Ez szerintem türelem játék, de biztos, hogy van, akinek tetszik, és elkészíti. Részletes leírás a fabartdiy blogon. 

9e.jpg

9g.jpg

22. Textilvirágokkal

Kis virágokat varrunk bársonyból, plüssből, majd ezt kötözzük spárgával a fehérre alapozott, vintage kalligráfiás papíros tojásra. 

9k.jpg

 23. Dekortapasz

Bármilyen mintája is legyen a kis tekercs dekortapasznak, ilyen virágos rétet idéző, tavaszi hangulatot varázsolhatunk vele egy szempillantás alatt. Éles olló kell hozzá, és kész. 

9m.jpg

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt likeolhatod, kövesd az új bejegyzésekért. Szép napokat :)

2015.03.30. 23:56

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása