2016.06.30. 13:44 Lázár Márta
{!Gourmet} Citromos málna sorbet

004.jpg

A gyümölcs sorbet friss, jeges-gyümölcsös finomság, amit kis mennyiségben ehetünk a főfogások közt, vagy éppen a nap közepén. Mivel nincs benne se tej, se tojás, és készülhet cukor nélkül is (bár ekkor a szirup-alap nem lesz olyan sűrű), kalóriaszegény, karcsúsító csemege.

Fontos

A jeges finomságokból egyszerre keveset együnk. Elég egy kis-közepes adag, mivel a hideg étel lehűti a test közepét (gyomor) holott ezt a részt a hagyományos kínai gyógyászat szerint folyamatosan melegen kell tartani, mert - képletesen - ott lobog az egész szervezetet működtető energia- és hőközpont. Keveset, mértékletesen viszont szabad, és akkor az legyen valami különleges, jóízű, minőségi fagyi, házi desszert, mint ez az egyszerű sorbet.

{Akinek nincs ideje kavargatni, botmixerrel, fagyasztott gyümölcsből 5 perc alatt varázsolhat házi fagyit, ezen recept szerint.} 

Recept

Kell hozzá 

500 g friss vagy fagyasztott málna

150-200 g cukor, vagy ennek megfelelő stevia, vagy méz

3/4 csésze víz

1/2 citrom (vagy lime) kifacsart leve, esetleg lereszelt héja. 

Így készül

Főzzünk szirupot a cukor-citromlé-víz keverékéből.

Adjuk hozzá az összeturmixolt, átszűrt málnát, rakjuk fagyigépbe, ha nincs ilyenünk, akkor a mélyhűtőbe, és félóránként keverjük át. 

002d.jpg

Forrás: eatwell 

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is. Kedveld a Feng shui trend blogot a facebookon, ITT . Szép napot!

2016.06.30. 13:44

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása