2011.09.04. 09:20 Lázár Márta
A teljesség mozdulatai

Mit keres egy feng shui blogban a balett? Mozgás nélkül nincs teljes élet. A feng shui a teljességet szeretné a maga módján megmutatni, ahhoz próbál vezetni. Már volt szó itt a mozgás-hiányról, ami általános jelenség. A mozgás jótékonyan változtatja meg a tudatállapotot. Endorfint, örömhormonokat szabadít fel, a világ színeit élénkebbé teszi, a mindennapok ritmusához visszavezet. A mozdulat szavakon túli és egyetemes, ezért mindenki megérti. Amikor minden nyarat végigtáncoltam, vagy mozgásszínészkedtem, minden tanítóról azt láttam, hogy bölcs, mert a folyamatos mozgásban való lét a legmélyebb meditációs tapasztalásokhoz visz.

Minden táncművész és minden mozgásművész, aki bele adja magát a mozdulatba, eljut addig a forrásig, ahová a szentek jutottak. A kínai bölcsek nagyon sokat mozogtak, példaképeik a természetből vett jelenségek, a víz, az állatok voltak. 

Manapság nem divat és nem trendi érzelmeket megmutatni, holott soha nem vágyott az ember annyira a szeretetre, mint napjainkban.

Nem szokás mindennap mozogni, mert az valahogy a „hülye trendkövetők” kiváltságának, afféle úri flancnak tűnik, pedig mozogni jó, kell, szükséges, fontos, szép, hasznos. Nagyon szerettem a stúdiós hangulatokat, és idős mozgásművészet tanárom óráit.

Szeretném a mozgás ajándékát adni ezzel a pár képsorral :)

„Mikor az ember születik, gyenge és rugalmas, mikor haldoklik, erős és kemény. Mikor a fa nő, zsenge és rugalmas, s amikor száraz és merev, haldoklik. A keménység és az erő a halál kísérői, a rugalmasság és gyengeség a lét frissességét fejezik ki. Ezért nem győzhet, ami megszilárdult.” (Tarkovszkij: Stalker, a Tao te king alapján)

A bejátszások az Angol balett próbáiról valók, minden előadásuk tökéletes látvány- és design szempontból is. Soirée with English National Ballet  és Jennie

Angol Balett: Carmen 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boy's naked

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Requiem, Veszedelmes viszonyok, Haláltánc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Human

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Diótörő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Műhelymunkák, tütü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011.09.04. 09:20

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása