2012.01.21. 16:45 Lázár Márta
Feng shui asztrológia 4. - Személyes előrejelzések 2012-re

brad simmons.jpg

4. rész

Személyes előrejelzések a 9, 1, 2 alapszámok részére

 

Előző részek

1. A feng shui asztrológiáról itt 

2. Személyiségtípusok, alapszámok (gua szám) itt 

3. Személyes előrejelzések 2012-re, a 6, 7, 8 alapszámok részére itt

4. rész  Személyes előrejelzések 2012-re, a 9, 1, 2 alapszámok részére itt

5. rész Személyes előrejelzések 2012-re a 3, 4, 5 alapszámok részére itt 

 

A kínai asztrológiai számítások alapján 2012. január 23-án kezdődik az újév, ami egyben energetikai váltásnak is minősül. Minden évben más-más elem dominál, és ennek társadalmi, illetve személyes tendenciáit figyeljük meg, amikor előrejelzéseket készítünk. Az előrejelzések segítenek rálátni az évünk jellegére, s alkalmazkodni a változásokhoz. Vannak csöndesebb, tanulós (jin), és energikusabb, haladós (jang) éveink. Fontos, hogy amikor csöndesebb évünk van, ne akarjunk nagyot dobbantani, hanem várjuk ki a megfelelő időt. Ahhoz, hogy megtudjuk, milyen év vár ránk, a személyes számunkat /alapszámunkat kell ismernünk. Ez hordozza az Idővel és az eseményekkel kapcsolatos tendenciákat. Ha ezeket egy kicsit tudatosítjuk, higgadtabban kezelhetjük az eseményeket, és könnyebben alkalmazkodunk hozzájuk.

Ha valaki még nem ismeri a személyes alapszámát, megtalálja az alábbi táblázatban, ám vegye figyelembe, hogy nő, vagy férfi szülöttről van-e szó, és hogy év elején született-e, mivel azévkezdet a kínai számítások szerint változó, és későbbi dátumra esik, mint a nyugati naptárban. (Pl., ha valaki 1969 febr. 3-n született, még az előző évhez tartozik, hiszen az év-váltás csak ’69. febr. 17-n kezdődik el!) Az előző részben a 6, 7, 8-as alapszámok előrejelzéseit néztük meg, ebben a részben pedig a 9-es Tűz, 1-es Víz és 2-es Föld kilátásait vizsgáljuk. 

tablazat_1.PNG

Személyes előrejelzések 

tao chi3.jpg9-es Tűz

Az éved kulcsszavai Átmenet, nyugalom, belső erő, mozdulatlanság, visszahúzódás, őszinteség, elvhűség, érzékenység, állhatatosság, igazságkeresés, konokság, hevesség, kitörés, vihar előtti csend.

Kifejtés Az évek egymás után fokozatosan bontakoznak ki, válnak dinamikussá, vagy éppen lassulnak le, és zárulnak. Némelyik évben sok-sok külső támogatást kapunk, és az események sodornak, máskor pedig minden visszafogott lesz körülöttünk, és ilyenkor belső tapasztalásaink, önismereti folyamataink erősödnek. Mielőtt egy év a teljes dinamizmusba, nyílt, ragyogó aspektusba alakulna át, van egy előzetes, szükségszerű alászállás, leereszkedés, ami megfelelő pozíció az erőgyűjtésre még akkor is, ha nem a legkényelmesebb. Az erőgyűjtést, átmeneti visszahúzódást a következő évben a felemelkedés, nagyot dobbantás, kiemelkedés követi.

9-es Tűz alaptípusként most épp egy ilyen erőt gyűjtő, kicsit visszahúzódó, összpontosító állomáshoz érkeztél. Az előző 2 év nem volt eredménytelen, előbbre jutottál, de nagyon sokat kellett érte tenned. A feltételek nem mindig voltak ideálisak, néha kemény elvárások, vagy éppen kritika, domináns környezet vett körül, és a kialakult helyzetek élét csak humorral, vagy életfelfogásoddal, pozitív hozzá állásoddal tudtad kiegyensúlyozni.

A 2011-es év főleg felismeréseket, a „hogyan tovább” kérdéseit, és a különféle javaiddal való gazdálkodás sokféle (néha kellemes, néha szorongató) élményét hozta.

Az idei év ugródeszka a 2013-as nagyon nyílt, nagyon pozitív évhez és eseménylánchoz, amikor ismét magaslatokba emelkedsz, és teljesen elemedben leszel. Addig azonban még tennivalóid lesznek, főleg az önformálással, önismerettel és a türelemmel kapcsolatban.

Idén Föld évet élsz, a Tűz támogatja a Földet, vagyis végre valami, amivel igazán jóban vagy, ami nyugalmat, visszahúzódást, csöndes megerősödést képvisel. Ez a Föld év a maga nagy belső erőt képviselő modorában – mint egy hegy – támaszodul szolgál, egyben a befele fordulás, kisebb-nagyobb izolálódás felé terelget. Időnként kíméletesen, majd fárasztó stílusban. Megesik, hogy leginkább arra vágysz, hogy békén hagyjanak, hadd foglalkozhass saját álmaiddal, terveiddel, vagy éppen semmivel. A hegy, mely ennek az évnek jelképe, rendíthetetlen és konok erő, annak minden vonatkozásával. Először is: nem akarsz a középpontban lenni, de szükséged van a magabiztos kiemelkedésre, arra az érzésre, hogy „képes vagyok egyedül is megmutatni, mire vagyok képes”. Ez ellentmondásosnak tűnhet, de valójában nem egyébről szól, mint az önbecsülésről, önmegvalósításról, alkotásról. Ha nem is mutatsz föl az idén valami különlegeset, azért minden esélyed megvan rá, hogy jó dolgokat hozzál ki az év adta lehetőségekből. Amit idén megerősítesz, jövőre különlegességként kimagaslik.

Ez a lehető legjobb év az elmélyülésre, alapos felkészülésre, néhány nagyobb volumenű dolog megalapozására. Vadonatúj dolgokba idén nem tanácsos bele fognod, ezt inkább a jövő évre tartogasd, amikor minden külső körülmény támogatja vállalkozásod és álmaid sikerét.

Az éved az akaraterőt is próbára teszi. Kitartasz-e, amiben vagy, és hogyan. Viselkedésed (ami egy kissé árnyalódik az év energiája miatt) időnként bosszanthatja a környezeted, baráti köröd. Makacsabb és eltökéltebb vagy, mint máskor, de ne keményíts be, mert magad ellen fordíthatod a többieket. Inkább hallgass el, és hagyd, hogy a vihar elcsituljon. A „vihar” apropóján: ezt az évet, amiben vagy, nevezik a vihar előtti csönd évének is, amikor a változás ott van a levegőben, s az események képlékenyek.

Amire érdemes oda figyelned: első sorban a kommunikációd. Megeshet, hogy ami régebben evidens volt, azt félre értik, félre magyarázzák, ezért törekedjél a minél világosabb megfogalmazásra, és légy figyelmes a többiek reakciójával. A másik kommunikációs nehézség a viták, vagy összeütközések esetén lehet, amikor méltánytalan vélemények hallatán váratlanul kitörsz, illetve annyira ragaszkodsz az igazadhoz, hogy semmi áron nem akarsz és nem tudsz engedni. Ezekben a vitákban mégis érdemes rugalmasabbnak lenned, akkor is, ha úgy érzed, hogy kiengeded kezedből a gyeplőt, a dominanciát, és az értékes igazságot. Kapcsolataidnak is javára válik, ha tudsz engedni.

Majd mindez visszatér hozzád, ne félj! Akárcsak az a ragyogó, tiszta és szabad minőség, ami személyiségedben működik, a Tűz. Ez évben még egy hegyoldalban sütkérezhetsz a melegénél, hogy jövőre teljes nyíltsággal és erővel felragyogjon mindennapjaidban.

Egészség A hegy, éved jelképe, mozdulatlan. Magad is érezni fogod ezt a mozdulatlanságra való (akár pozitív) hajlamot, mégis, jó lenne, ha nem adóznál csak ennek, hanem mindennap mozognál, lehetőleg a friss levegőn. A fizikai mozgás ugyanis a szellemet is felfrissíti, a gondolatokat átrendezi. A Föld energia a kínai gyógyászatban a nyirokrendszert és a keringési rendszert ellenőrzi. Ezekre is úgy tudsz vigyázni, ha eleget mozogsz, illetve elegendő folyadékot (első sorban vizet) fogyasztasz. Sajnos előfordul, hogy érzékenységedet a környezet nem éppen kíméletesen kezeli. És az is, hogy te magad vagy kíméletlen… hagyd a fölösleges vitákat. Ha úgyse juttok dűlőre, az a kedélyedre és egészségedre se hat jól. Jobb idők várnak rád, lépj túl ezeken a nem túl kellemes pillanatokon. Az utazásokra, közlekedésre figyelj oda, és légy tapintatos, alkalmazkodó. Szellemi és lelki életedet tudatosan pozitív és bölcs olvasmányokkal, időnként sétákkal, egy-két jó filmmel-zenével frissítsd fel.

Fontos

Ha Te férfi vagy, és 1964. 02. 13. – 1965. 02. 01. között születtél, vagy nő vagy, és 1940. 02. 08. – 1941. 01. 26. vagy pedig 1976. 01. 31. – 1977. 0. 17. közt születtél, akkor amellett, hogy 9-es Tűz vagy, Sárkány a kínai jegyed.  Ez azért fontos, mert amiket eddig elmondtunk, ahhoz még hozzá adódik egy hatalmas plusz energia, így sokkal mozgalmasabb, és eredményesebb éved lesz, mint a többi 3-asnak. Így viszont sokkal többet is kell foglalkoznod a pihenéssel, töltekezéssel. Találj magadnak valami bevált módszert a fáradt gőz kiengedésére, és valami olyan felfrissülésre, ami az egészségedre is jó hatással van.

tao chi4.jpg1-es Víz

Az éved kulcsszavai Felemelkedés, sikervágy, ragyogás, nyilvánosság, lelkesedés, lelombozódás, könnyedség, kötetlenség, energia, felszabadulás, lendület és fékezettség, új kapcsolatok, robbanékonyság és konfrontáció, lobbanékonyság, kalandvágy, jobb életminőség, öröm, büszkeség, elismerés, ellentmondások, régi hibák megmutatkozása, függetlenség, szívügyek konkrét és átvitt értelemben.

Kifejtés Viszonylag sikeres év van mögötted, amiből, ha volt elég kitartásod, kihozhattad a legtöbbet. 2012-es évedet a Tűz minőség határozza meg. A Tűz a legteljesebb (belső és külső) szabadságot, szellemi kihívásokat és sokszínű megélést hordoz. Ugyanakkor nem tűr semmiféle kontrollt, nem lehet „befogni”, pl. szállítani, és csak ott és akkor, az adott pillanatban nyújt sokféle élményt.

A Tűz (az éved) ellentéte a hűvös, kifürkészhetetlen Víz. A kettő nem-igen fér meg egymással, a víz eloltja a tüzet, a tűz elpárologtatja a vizet.

Ezt úgy lehet lefordítani az esetedre, hogy csupa ragyogó, tüneményes impulzus árad feléd, miközben te gyanakvóan nézed, vajon mindebből mi az igaz. Ez a kontroll-érzék kell a túl lelkes, túl izgága és változékony tűzhöz. Előfordulhat, hogy megjelenik valaki, vagy valami (pl. egy ötlet, egy üzenet, felhívás) az életedben, amihez akár volna is kedved, hogy megvalósítsd, de amikor éppen hozzá fognál, kiderül, hogy valaki más már elkezdte. Találkozol lelkes, „beizzított” emberekkel, akik együttműködésre hívnak, de amikor reálisan megpróbálsz mindet felmérni, kiderül, hogy az ügynek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Az éved folyamán időnként kialakulhatnak ilyen helyzetek, de ha együttműködő, rugalmas, kreatív és barátságos, őszinte vonásaidat előtérbe helyezed, akkor sikerül nagyon jó dolgokat véghez vinned, és elégedett leszel.

A spontaneitás fontos tartozéka ennek az évnek, és arra visz, hogy merjél akár ötletszerűen bele fogni valamibe. Mivel azonban minden ilyen vállalkozásnak nagyobb a kockázata, ha rá is állsz egyfajta könnyed, „csapjunk a közepébe, de most!” vágányra, még mielőtt döntést hoznál, kérdezd körbe egy-két bizalmasod. Légy lendületes, de ne fejetlenül. Légy lelkes, de ne tégy fel mindent egy lapra. Légy lelkes, de ne vidd magad olyan bizonytalan helyzetekbe, amikből nehéz lesz kikeveredned.

A Tűz dicső fénybe borítja a közelében lévőket. Számíthatsz előléptetésre, kitüntetésre, bármire, ami a figyelem középpontjába helyez. Diadalmas és eufórikus pillanatok várnak rád, elismerés, lelkes környezet, amiben valószínűleg eléggé jól érzed majd magad. Az előző években bizonyítottad rátermettséged, és a befektetett energia – legnagyobb megelégedésedre - megtérül.  

Ugyanakkor a fény felfedi a rejtett zugokat is, előfordulhat, hogy régi, évekkel ezelőtti hibáid derülhetnek ki. Ugyan nem szentírás, hogy ez tényleg be is következik, de inkább jó előre tedd rendbe a feldolgozatlan szálakat, így megkímélheted magad a kellemetlenségtől

A kommunikációnak nagy jelentősége lesz az éved folyamán. Mivel középpontba kerülsz, sokan és sokféle módon figyelnek rád. Mielőtt megszólalsz, fontold meg a szavaidat, mert ha félreérthető vagy, azzal csak saját bajod gyűjtöd meg. A kapcsolataid sikere is az átgondolt, és figyelmes, stabil kommunikáción múlik. Vigyázz az ígéretekkel, a megállapodásokkal. Mindent jegyezz föl, végy írásba, mert utólag, amikor a lelkesedés múlóban van, nehéz tisztázni, ki mit, miért is mondott, vagy ígért.

Az év kedvez a kötetlen, jókedvű találkozásoknak, együttléteknek. Minden további nélkül vegyél ilyesmiben részt, mivel az energia és lelkesedés, amit ebben az évben élményeidből gyűjtesz, a jövő éveknek alapot ad.

Kedvez az idő a szívügyeknek is. Ha még nem állapodtál meg, akkor jó esélyed van rátalálni arra, aki társad lehet. Ha már kapcsolatban, vagy házasságban élsz, megújulhat a szenvedély köztetek. Részed lehet futó kalandokban, flörtökben, amik felvillannak és kihunynak. A barátságaid terén pedig kialakulhat néhány új és kellemes kapcsolat, de megszűnhetnek régi barátságok is.

A terveidet időnként ellenőrizd, azt is, hogy minden rendben megy-e körülötted.  A tűzre oda kell figyelni, és bizonyos keretek közt, kontrollálva működtetni. Te is vedd komolyan az ígéreteidet, a határidőket, megállapodásokat, és akkor biztosan számíthatsz a sikerre.

A környezeteddel légy tapintatos, mert kevesen élnek át ilyen lelkesítő, vidám és zsongó évet, mint te. Ne piszkáld őket, inkább tisztázd, mi a szándékod, és mindig, mindenben légy és maradj őszinte.

A Fa elem, és a hozzá tartozó tulajdonságok (zöld szín, savanykás íz, rugalmasság, kreativitás, őszinteség), segíthetnek a nehezebb pillanatokban, amikor éppen összetűzöl valakivel… Ilyenkor inkább sétálj egy nagyot a természetben, vagy parkban, ami éppen adódik. Feltöltődsz és megnyugszol, s a megoldást és a másik szempontjait is könnyebben meglátod.

Egészség A kínai gyógyászatban a Tűz elem ellenőrzése alá tartozik a szív és a vékonybél. Ezekre érdemes idén oda figyelni. Rendszeres, könnyű étkezésekkel, elegendő pihenéssel, amiből a Tűz, mely folyton lobog, izzik, vajmi keveset enged… pedig ha nem pihensz, hamar kiéghetsz. Próbáld megragadni minden módját a felfrissülésnek, töltekezésnek, és mindenek előtt aludj eleget. Ha hajlamod van a magas vérnyomásra, vagy akár a gyanúja is felmerül a szívproblémának, fordulj orvoshoz, és vizsgáltasd ki magad. Ha hidegre fordul az idő, öltözz fel rendesen, mert ha gyulladás keletkezik a szervezetedben, vagy felszökik a lázad, nehezebben gyógyulsz meg, mint általában, mivel a Tűz kedvez minden ilyesminek. Ügyelj a főzéssel, sütéssel, nehogy megégesd magad. 

Összegzés Kicsit tarkabarka, élménydús és erőteljes éved lesz, jó néhány emlékezetes pillanattal.

tao chi2.jpg2-es Föld

Az éved kulcsszavai Elcsöndesülés, mélységek, ütközés, érzékenység, változékonyság, énkép, tervek, jövő, karrier, hivatás, életút, önmegvalósítás, hűvösség, érzékfeletti átélések, lelki élet, jellemalakulás, szenzualitás, kommunikáció, pénzkérdések.

Kifejtés Az előző éved után, ami aktív, sokszínű és örömökkel, eseményekkel tűzdelt volt, 2012-ben egy különleges energiát tapasztalsz meg. Az éved a Víz minőség uralma alatt áll, ami saját elemeddel ellentétes, ezért messziről se hozza a múlt év folyamán tapasztalt komfortérzetet, amikor a Tűz, ami személyiségedet támogatta, bőségesen ellátott munícióval.

Minden erősebb fölemelkedés előtt szükségszerűen egyfajta leszállásban, alábocsátkozásban kell részesülnünk, ami kívülről nézve igazságtalannak és érthetetlennek tűnhet. Pedig van értelme, mert ilyenkor a belső személyiség intenzívebben bontakozhat ki, hiszen kívülről jövő provokációk érik. A tanuló folyamatok végén érettebben és teljesebben tudjuk megélni azt a bizonyos magasabb fokra lépést. Ez a folyamat pontosan a jin és jang szimbólum mintájára működik, amelyben található egy aprócska jin a jangban, és jang a jinben, egy kis fehér pötty a feketében, és fekete a fehérben. Az éved egy ilyesfajta „pötty”. A 9 személyiség közül a 2-es Föld, és a 9-es Tűz él át ilyen tanuló folyamatokat (önmagáról, másokról, az életről), és ha jól sáfárkodik az adományokkal, akkor megerősödve és magabiztosan kerül ki belőle. Számodra a fölemelkedés, helyed megtalálása 2013-ban következhet be, ekkor saját „házadba”, a 2-es Föld pozícióba kerülsz, idén pedig a Víz sokszínű tanításait éled át.

A mindennapokban a Víz a kommunikációt, változatosságot és változékonyságot képviseli, tele misztikummal. Bizonyos latens dominanciát hordoz, mely által sosem adja meg magát, észrevétlenül lesz úrrá mindenen. A Víz szemben áll a Földdel, mely az érzékiség és állhatatosság eleme, a vizet elapaszthatja, vagy korlátok közé, illetve mederbe tereli. Ezt úgy lehet értelmezni, hogy mindaz, ami a külvilág felől jön, vagy túl bőséges, vagy túl alaktalan, érthetetlen, éretelmezhetetlen, folyton kezdened kell valamit egy adott helyzettel.

Hogyan hozhatod ki a legjobbat ebből az évből? Ha megtervezed a napjaidat, és az életutad, ha foglalkozol a jövőddel. Hol tartasz most, elégedett vagy-e önmagaddal, a sorsoddal, mit szeretnél még kihozni belőle, megtaláltad-e már az élethivatásodat, és van-e amin a következő 9 évben szívesen változtatnál. A Víz mindig tudja a célt, szakadatlan kitartással halad felé még akkor is, ha látszólag összevissza kanyarog.

A Víz működteti az intuíciót is. Figyeld, milyen inspirációk jutnak el hozzád. Esetleg készíts saját év-könyvet, amibe időnként felírod az ötleteidet, és azt is, hogy mi kell a megvalósításhoz. Nem baj, ha naponta 1, vagy 100 ötleted van, úgyis csak az valósul meg, aminek éppen ideje és helye van.

A víz elkülönülő elem. Ritkán látható egymás mellett 2 csevegő patak. Ebben az évben ezt az elkülönülést is megtapasztalod, talán visszahúzódóbb leszel, hűvösebb, magányt kereső, sebezhető, nem konkrét, félre érthető, és elemi-ösztönös. Nem túl vonzó, de hasznos pakk. Hol többet, hol kevesebbet tenned kell azért, hogy jól érezd magad, és ne merülj el egy-egy mondat, helyzet, emberi megnyilvánulás, eszmefuttatás dagadó tengerében.

A víz az egyik legérzékenyebb elem, azonnal reagál, ha mozgás éri. Az év folyamán te is érzékenyebb lehetsz. Hogy megvédd magad a váratlan, és erősebb impulzusoktól, jó előre készülj fel a találkozásokra, ha beszélgetésre, meghallgatásra mégy, készíts jegyzetet, írj kulcsszavakat, amik segítségedre lehetnek. A beszélgetéseid során légy figyelmes, és bármit, amit nem értesz, igyekezz rögtön tisztázni. A mondandóddal ne áraszd el a másikat, inkább próbálj lényegre törő lenni.

Ha időnként rád tör a zárkózottság érzése, ne erősítsd a magányt, inkább tegyél egy kiadós sétát a természetben, és újulj meg. Az archaikus hagyományokban él egy szokás, miszerint, ha lelki bánatunk van, el kell menni egy folyóvíz partjára, s a parton megállva addig nézni a vizet, míg érzed, hogy a hullámok minden bánatodat kimosták a lelkedből. Talán nem butaság, ha hónapról-hónapra kipróbálod ezt a kis gyakorlatot.

A megállapodásokat mindig írásos formában is rögzítsd. Ismered a mondást, miszerint „a szó elszáll, az írás megmarad”: hasznos, ha pontosan tudod, mihez tarthatod magad, ez megvéd az esetleges későbbi félre értésektől.

A víztükörből ered maga a tükör feltalálása is, az önismereti utak hasznodra lesznek. Az ösztöneid, intuíciód erősebb az idén, ezt kihasználva bátran foglalkozhatsz szellemi dolgokkal, minden olyasmivel, ami a megfoghatatlan tartományhoz tartozik, legyen az akár művészet, meditatív tánc, jóga, tai chi, i ching, de akár az elvont,  szellemi természetű dolgok, mint a matematika, kvantum mechanika, stb.

Az év kedvez az olyan elmélkedő kérdések megfejtésének is, hogy mi végre vagyunk a világon, és hogyan kapcsolódunk a természet erőihez. Ha oda figyelsz, kifinomult antennáid sok információt fognak e kérdésekre vonatkozólag. A vizek tulajdonsága, hogy szabadok, ezt a szabadságot átélheted a céljaid felmérésében is.

Lesz olyan helyzet, amikor értékelik a képességeid, de ahhoz, hogy eredményt érjél el, magadnak kell megmozgatnod minden követ. Nagy dolgokat ne várj, az év inkább abban lesz domináns, hogy sok minden új alapokra helyeződik, pl. érettebben viszonyulsz helyzetekhez, emberekhez, döntésekhez.

A pszichológia és a szenzualitás, vagyis a lélekhez és az érzékiség tapasztalatai, élménye is hangsúlyt kapnak. A vízhez tartozik az írásos kommunikáció, ezért nyugodtan használhatod önkifejezésre, vagy az átéléseid feldolgozására. Érzékenységeddel másoknak is megmutathatsz különleges dolgokat.

A víznek nagyon sok napsütésre van szüksége, hogy fölmelegedjen, neked sem lehet elégszer hangoztatni, hogy fontos vagy, szeretnek, mert az önbizalmad bizony hullámzik majd… Olykor állj meg, rázd magad gatyába, ne sértődj meg, ha nem kapsz elég figyelmet. Légy türelmes a többiekkel, és találj magadnak ön-erősítő módokat, akár az említett szellemi tevékenységekben, akár pedig más, dinamikus módon.

Egészség A kínai gyógyászatban a Víz elemhez a vese és a nemi szervek, valamint a folyadékkal kapcsolatos problémák tartoznak. Figyelj oda ezekre a szerveidre, tartsd őket melegen, kerüld a huzatos, nyirkos helyeket, öltözz fel jól. Ha túl kevés, vagy túl sok folyadékot, netán alkoholt fogyasztasz, jelentkezhetnek lappangó problémák, amikre figyelj oda és ha szükséges, menj orvoshoz. Próbálj sokat pihenni, egészségesebb ritmusban élni, mint azt általában tetted. E téren is evezz új, nyugodtabb vizekre. A kedélyedre is jobb hatással van, ha időnként alaposan kipihened és feltöltöd magad. Az ivókúrák, léböjtök jót tehetnek a szervezeteddel, egy-egy rövidebb időszakra beiktathatsz ilyesmit a mindennapokba.night-bamboo.jpg

 

ujevre.jpg

026p.jpg

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :) 

***

Szöveg: Lázár Márta, 2012. A szöveg a szerző írásos engedélye nélkül semmilyen formában nem használható fel.

2012.01.21. 16:45

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása