2011.12.06. 22:00 Lázár Márta
Szülinap van ma!

26.jpg

Feng shui trend blog, született 2010. 12. 06.

Legkedvesebb posztok

A legrégibb poszt egy feng shui munka/megbízás, egyben marokkói téma, aztán a mozgásról szóló, a természet szépségeiről: Plitvicei tavak, városok Horvátországban - Krk és Senj, divat: Dior gyönyörű lookbookja, világhírű tervezők balett-ruhái, nagyon vidám, szokatlan divatfotók, ezek a képek és a vers, és egy kis szeretet Magyarország felé.

Szórakozás, zene

Ilyesmire azonnal kapható lennék The paper kites - Featherstone, és a zene is tetszik (bár nem egy Lou Red-Metallica, ahogy a férjem fanyalogja... :DD)
Cirque Du Soleil  Alegria - Flying man

Vidám, Budapest Ragtime Band: Cipőfényező 

Frank Sinatratól a Strangers...

Edith Piaftól azok a r-k Je ne regrette rien-ben :)

Bobby Mcferrin és Richard Bona Improvizációk 

Lila Down Paloma Negra és az a hang!

Chavela Vargas is elénekli ugyanazt, szintén gyönyörűen, még egy Paloma negra 

Régi-régi felvétel Nana Mouskourival, aminek a szövegét, és a zenéjét is imádom: Je chant avec toi, liberté egy dal a szabadságról...

Végül még egy vidám, szintén Bobby Mcferrinnel: Kalimba suite.

Falat, korty

Foglaljatok helyet kérlek, tortaként csokiminipalacsinta van mangóval, szerintem nagyon finom más gyümölccsel is, kértek? És persze tea, habos kávé (gabonakávé verzióban is) :)

Csacsogás

Így indult Sokára álltam kötélnek, nem tudom hányadszori biztatásra. Azelőtt is írtam, de lássuk be, sokkal kényelmesebb és biztonságosabb ééés… kényelmesebb ééés biztonságosabb bebújni valaki háta mögé, mint leülni, és kimondani, nöööö, mosmajd megsinálom. Akár egy ilyen kis valamit, mint ez a blog. Ááááá, de féltem a mindennapos kötöttségtől, van-e kitartásom, meg a család, meg minden… Boldog vagyok, hogy nem hagytam abba (3szor akartam), és hogy van.

A témakör magától alakult, tök össze nem illő módon imádok minden archaikus hagyományt, a stílus-életmód dolgokat, szenvedélyesen a kínai egészség- és harmónia megőrző mutatványokat. Ebben a blogban egymás mellé rakosgatom ezeket, mért is ne, szerintem az életünk is olyan, mint egy puzzle, mi rakjuk össze, sokszor kínkeservesen keresve az odaillő darabokat. Minden bele tartozik, férfi-nő, ég-föld, nap-hold, test-lélek, és főleg a csekélységek, amiktől életté válik az élet.

 Büszkélkedünk

Az elmúlt évből 3 jóóó, a sok közül

1. A rövidesen megjelenő interjú Tokaji Zsolt sinológussal, íróval. Óriási ajándék volt, hogy egy, a kínai kultúrát alaposan ismerő szakember szóba áll velem, pusztán azért, mert kitartó és elkötelezett vagyok a feng shui témában. Rengeteg csodás könyve után lefordította a Temetkezések könyvét, ami a legrégibb klasszikus feng shui alapmű. 2011. júniusában jelent meg, kaptam egy dedikált példányt: Lázár Mártának, köszönettel és szeretettel, aki nélkül soha nem szántam volna rá magam,  Tokaji Zsolt. ÉN köszönöm!

2. Egy másik interjú, ami nemrég készült, és amit Prof. Dr. Fekete Sándor György tanár úr adott életmód témában, ez is nemsokára jelenik meg.

3. A sikertörténet: a nyílt hét kapcsán Ildikó mesélte, mennyire szeretnének költözni, és évek óta nem jön össze. Kb. 1 órán át chateltünk, feszegettük a lehetőségeket, együtt gondolkodtunk, stb... 5 nap múlva írt, hogy költöznek! Jelenleg boldog napokat élnek új helyükön. Erről is fogok írni egy beszámolót.

Hálálkodás

Bónuszként pedig kiemelném a családom türelmét az elmúlt egy év alatt… :D

És azt, hogy olvassátok, és itt vagytok. Köszönöm szépen.  :)

Az elkövetkező hetekben lesznek majd játékok, a könyv bemutatója, és még sok más szép. 

Ilyen lakásban vagyunk

No, ki-hová ül? 

004.jpg

030_2.jpg

5v.jpg

6v.jpg

23.jpg001.jpg

24.jpg

v1.jpg

4v.jpg7v.jpg9v.jpg22.jpg

P1010021.JPG

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :)

2011.12.06. 22:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása