2013.09.18. 09:37 Lázár Márta
Vágy-fokozó friss dió

001.jpg

Dió Az ősz egyik legértékesebb kincse, minden része hasznos, sokféle betegségre gyógyír, ám azt kevesen tudják, hogy friss állapotában a férfiak és a vágy egyik legjobb serkentőszere.

Ha lankad a yang

Elfáradtunk? A mindennapok inkább a begubózásról szólnak? Ha nincs kedvünk máshoz, mint hogy takaróba csomagolva a fotelhoz csoszogjunk, majd elaludjunk a TV előtt, ha nincsenek terveink és nem értjük, minek örül a másik, akkor ez a bizonyos "lankadt yang" állapot, amely nemcsak a kedvünket, hanem a szerelmi étvágyat is lenullázza. A kínai gyógyászat szerint ilyenkor a yin jelleg uralkodik a szervezetünkben, s ez magával hoz mindenféle testi-lelki tünetet. (Akkor vagyunk egészségesek, amikor a yin és yang kiegyenlítődik a szervezetünkben.)  A nők gyógyszere "lankadt yang" esetén a gyömbér, illetve a belőle készült tea. Ez méregteleníti és felfrissíti a testet, felmelegíti az altestet és segít a ciklussal kapcsolatos problémák esetén is, ám ezek mellett az egyik legjobb női vágyfokozó. (Gyömbértea receptek a blogon itt és itt.) 

Friss dió, a férfi-vágyfokozó

Ahogy a nőknek a gyömbér, úgy a férfiaknak a friss dió ajánlott mindenféle potenciaprobléma kezelésére. Már az első jeleknél érdemes alkalmazni: ha a hát berozsdázik, és nehezen mozdulunk, ha nehéz felállni a székről egy kis ücsörgés után, akkor bizony a yang-erő csökkenése az ok.

010.jpg

Ezt úgy hozhatjuk helyre, ha melegen tartjuk a hátunkat, különösen az alsó részét, és naponta többször elrágcsálunk 5 szem friss diót.Természetesen a nőknek sem ellenjavallt a kúra, hiszen a dió rengeteg erénnyel rendelkezik, ám a hagyományos kínai gyógyászat kifejezetten a legjobb potencianövelőnek, illetve a prosztata egyik legjobb gyógyszerének tartja a friss diót.

Ha meguntuk magában eszegetni, az alábbi receptek változatosabbá tehetik a fogyasztását. Hölgyek meglepetés-desszertet készíthetnek belőle a párjuknak, aztán jöhet a várakozás az eredményre :) 

 

Receptek

Friss dió mézzel Ősrégi, univerzális recept, karácsony tájékán sok helyen szokás mézbe mártott diót enni, ám a hagyományokat ismerő kínai férfiakat ne ezzel vendégeljük, mert zavarba jönnek :)

Vágyébresztő diótej Hozzávalók: 2 maréknyi friss dióbél, méz, fahéj, vagy vaníliapor. Így készül: a diót törjük meg szeretettel, aztán éjszakára áztassuk vízbe. Másnap forraljuk fel, majd egy botmixerrel készítsünk belőle tejet. Forrón kell fogyasztani. (A hatása legyen meglepetés...

Fahéjas diópálinka, a finom vágyerő Vannak vidékek, ahol hagyományosan elkészítik minden ősszel mert ezt a finom italt a nők is szeretik, mivel nemcsak finom, de az alhasi görcsöket is enyhíti. Első sorban azonban férfiaknak kínáljuk, hideg téli délutánokon egy-egy pohárka diópálinka felélénkít. Hozzávalók: kb. 2 maréknyi friss dióbél, párt kanál barna cukor, vagy fehér stevia, vagy méz, 4-5 rúd fahéj, 1/2 liter konyak, vagy igazi rum. Így készül: Egy üvegbe tegyük bele a diót és a többi hozzávalót, öntsük fel a rummal, vagy konyakkal és 4 hétig tároljuk sötét helyen. 

002.jpg

{Képek forrása: pinterest Szöveg: Lázár Márta, Feng shui trend blog}

Ha tetszik a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. A blogot a FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.09.18. 09:37

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása