2012.08.30. 12:24 Lázár Márta
Kortyolj és pörögj: 3 energikus vitaminbomba

vita.jpg

Amikor valódi „pörgetőszerre”

van szükségünk, a tea-kávé verzión, valamint a tornán, váltott zuhanyon túl a legjobb, ha friss gyümölcsöt, zöldséget eszünk. Vagy iszunk. A turmix-italokhoz nem kell más, mint egy megfelelő gép,  (turmixgép, vagy gyümölcscentrifuga), pár perc a hámozáshoz, zrrrrr, és jöhet az élvezetes, nyugodt kortyolgatás. Igen, ez fontos, hogy ne csak felhajtsuk a finom italokat, hanem mintegy „megrágva” igyuk meg. Az alapanyagok, mint az alma, répa, cékla, ananász a mi konyháinkban a peremre szorulva léteznek, turmixolva viszont elnyerik méltó helyüket, és felfrissülést, energiát adnak szervezetünknek. Megéri elkészíteni! Aki elszántabb, tarthat egy megújító, energetizáló kúrát, és egy-két héten át is felhajthat egy nagy pohárral valamelyik italból.

Receptek

Erősítő ital 

vitamin2b_1.jpg

Hozzávalók Répa, alma, friss gyömbér. Hámozd meg és vízzel turmixold, vagy gyümölcs-centrifugázd. Hatása Összetevői megerősítenek, a répa a gyomrot és a májat energiával látja el. Hosszú távon fogyasztva a bőrre is fiatalító hatással van. Az öt elem rendszerében a répa: Föld elemű, az édes alma Föld, a gyömbér Fém jellegű. 

Detox ital 

vitamin3c_1.jpg

Hozzávalók Cékla, répa, alma, menta, ha turmixoljuk, egy kis víz. Hatásai A cékla jótékony vértisztító és vérképző, a szervezetet felfrissíti, többlet vassal látja el. Kálium-tartalma az izmok és az állóképesség növeléséhez járul hozzá. A répával együtt az egyik legjobb májtiszító.

Az öt elem (elemi energia, öt változás) rendszerében a cékla, répa, édes alma Föld elemű, a menta Fém. (A Föld elemű ételek kiegyensúlyozzák a szervezet működését. )

Finom, édes energia ital

vitamin4a.jpg

Hozzávalók Narancs, friss ananász, kis darab friss gyömbér, ha szükséges, egy kis víz. Hámozzuk meg és turmixoljuk össze,  még frissen kortyolgassuk el. 

Hatásai Az ananász a legfinomabb méregtelenítő, emellett hiteles zsírégető hatása van, C-vitamin- és kálium tartalma az immunrendszert erősíti, a bélrendszer működését rendbe rakja ÉS csökkenti az édesség utáni vágyat.

A gyömbér az egyik  legjobb gyulladáscsökkentő és immunerősítő növény. 

A kínai öt elem rendszerében az ananász és a narancs Fa elemű, frissítő, fáradtságűző hatása van.

Tipp Gyurkától

Gyurka, akiben egy csodás szakácsot tisztelhetünk, adta az ötletet, hogy ha nem elég lédús s turmixunk, öntsünk hozzá gyümölcslevet és így turmixoljuk krémesre az italunkat. 

Kép forrása itt

A blog fb oldala és likeolása itt. 
2012.08.30. 12:24

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása